Oxford INTERZICE folosirea cuvintelor „PORC” și „CÂRNAT”, pentru A NU OFENSA musulmanii şi evreii

Oxford INTERZICE folosirea cuvintelor „PORC” și „CÂRNAT”, pentru A NU OFENSA musulmanii şi evreii

Editura Oxford University Press le-a cerut autorilor să nu mai utilizeze cuvinte precum „porc”, „carnaţi” sau alte cuvinte ce au legătură cu carnea de porc, în cărţile pentru copii, pentru a nu-i ofensa pe evrei şi musulmani.

Dezvăluirea a fost făcută de prezentatorul Jim Naughtie de la Radio 4, după o discuţie la radio cu privire la libertatea de expresie, după atacurile teroriste de la Paris:

„Am aici o scrisoare trimisă de Oxford University Press unui autor care scrie pentru tineri. Printre lucrurile interzise în textul comandat de editură se numără următoarele: porci şi cârnaţi sau orice altceva ar putea fi perceput drept carne de porc. Acum, dacă o editură respectabilă, legată de o instituţie academică, spune că trebuie să scrii o carte în care nu poţi menţiona porci pentru că unii oameni pot fi ofensaţi este ridicol. Este o glumă”, a precizat Naughtie.

Regulile editurii, emise pentru a nu ofensa musulmanii şi evreii prin menţionarea animalelor de la o fermă într-o carte de copii, au fost ridiculizate pe larg.

Editura s-a apărat spunând că publicățiile sale ajung în 200 de ţări. Prin urmare, Oxford University Press „încurajează unii autori de materiale educaţionale să ia în considerare cu respect diferenţele şi sensibilităţile culturale”.

Foto:mirror.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.