Pacienții de la Psihiatrie, MUTAȚI la fosta secție Infecțioase Adulți

Pacienții de la Psihiatrie, MUTAȚI la fosta secție Infecțioase Adulți

Începe mutarea pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie de pe strada Octavian Goga, din Arad, pentru ca spaţiul respectiv să fie pus la dispoziţia constructorilor care îl vor moderniza.

Consiliul Județean Arad încearcă realizarea acestei lucrări majore prin Compania Naţională de Investiţii. Pacienţii vor fi mutaţi în această săptămână în clădirea unde a funcţionat până în anul 2020 secţia de Boli Infecţioase Adulţi. Secţia respectivă a fost relocată în Grădişte (la noul spital TBC) şi în incinta fostului Spital Municipal, unde funcţionează şi în prezent.

Consiliul Judeţean Arad a investit 357.000 de lei iar alți 350.000 de lei au fost investiți, din venituri proprii, de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru modernizarea spaţiului unde vor fi mutaţi cei 62 de pacienţi de la Psihiatrie. Practic, clădirea a fost modernizată din temelii. Au fost efectuate lucrări de reparaţii care au constat în refacerea integrală a pereţilor, a fost refăcută întreaga instalaţie electrică, s-au realizat două izolatoare necesare pentru pacienţii violenţi, au fost luate măsuri de securizare a saloanelor pentru protejarea pacienţilor, au fost igienizate şi refăcute spaţiile aferente activităţii cadrelor medicale. Toate obiectele sanitare şi toate corpurile de iluminat au fost schimbate, toţi pereţii au fost zugrăviți, uşile, tocurile ferestrelor au fost vopsite. Curtea interioară a fost pavată și este prevăzută cu băncuțe de odihnă pentru pacienți.

Astăzi, Florina Ionescu, managerul Spitalului, a solicitat avizul de la Direcţia de Sănătate Publică pentru mutarea  secţiei. „Imediat după primirea avizului DSP vom muta aici Secția Clinică Psihiatrie pentru a putea preda clădirea din strada Octavian Goga, Consiliului Județean Arad. Pe parcursul ultimelor luni clădirea din strada Ștefan Cicio Pop a trecut printr-un amplu proces de reabilitare pentru a putea oferi condiții decente de spitalizare și un mediu optim de lucru pentru personalul medical. Secția Clinică Psihiatrie va rămâne în clădirea din strada Ștefan Cicio Pop până la finalizarea lucrărilor la imobilul din Octavian Goga”, a declarat ec. Florina Ionescu.

„Această mutare este necesară ca să putem renova clădirea Spitalului de Psihiatrie. Consiliul Județean ar putea obține o finanțare de 9,6 milioane lei de la Compania Națională de Investiții, prin care Psihiatria din municipiu ar fi, practic, refăcută total. Suntem foarte atenţi la acest domeniu, în contextul în care cazuistica este în creştere. Vă reamintesc că finalizăm în această perioadă şi noul Spital de Psihiatrie de la Căpâlnaş, unde construcţia este finalizată în proporţie de 99% şi urmează faza de mobilare a saloanelor. Suntem singurul Consiliu Judeţean din ţară care a adus bani pentru două spitale noi de psihiatrie, pentru că înţelegem importanţa tratării acestor pacienţi”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.