Păgubiţii Dacia îsi pot recupera banii de la BRD: Aflaţi ce paşi trebuie să urmeze!

Păgubiţii Dacia îsi pot recupera banii de la BRD: Aflaţi ce paşi trebuie să urmeze!

Persoanele fizice care au depus bani la CEC după 22 decembrie 1989 pentru cumpărarea unui autoturism Dacia şi pe care i-au transferat ulterior la BRD îşi vor putea recupera banii, în acest sens fiind necesar să depuna mai multe acte.

„Prin Legea nr. 232/2008 de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr 156/2007 a fost stipulată acordarea de despăgubiri băneşti persoanelor fizice care după 22 decembrie 1989 şi-au transferat depunerile existente la C.E.C. în vederea achiziţionării de autoturisme la B.R.D. S A cu acelaşi scop. Prin Hotărârea Guvernului nr 392/2014 se stabilesc elementele tehnice şi modalitatea de stabilire a despăgubirilor pentru persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C -S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme, precum şi pentru punerea in executare a hotărârilor judecătoreşti. Potrivit art. 2 alin. (11) din Hotărâre in termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia, persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A pentru achiziţionarea de autoturisme şi ulterior le-au transferat la B.R.D. S.A. cu acelaşi scop, care au obţinut dreptul la despăgubire în urma hotărârilor judecătoreşti executorii, trebuie să depună la Ministerul Finanţelor Publice o copie de pe hotărârea judecătoreasca executorie legalizată de instanţa judecătorească emitentă, însoţită de o cerere pentru despăgubirea în baza acesteia sau, după caz, pentru despăgubirea prin emisiuni de titluri de stat. După verificarea de către Ministerul Finanţelor Publice, acestea vor fi transmise la B.R.D. – Groupe Societe Generale – S.A”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad.

Drept urmare, deponenţii care au obţinut dreptul la despăgubire în urma hotărârilor judecătoreşti trebuie să transmită până la data de 16 iunie, documentele pentru acordarea despăgubirilor la Ministerul Finanţelor Publice – Direcţia Generală de Trezorerie şi Datorie Publică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.