Interiorul Palatului Parlamentului poate fi VIZITAT VIRTUAL pe Google

Interiorul Palatului Parlamentului poate fi VIZITAT VIRTUAL pe Google

Camera Deputaţilor şi Google au lansat joi platforma online pentru turul virtual al Palatului Parlamentului, printr-un parteneriat gratuit.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a precizat că iniţiativa acestui proiect a aparţinut unui român din diaspora, angajat al companiei Google din Irlanda, iar primele demersuri în acest sens au fost făcute cu doi ani în urmă.

„Este un concept foarte simplu, care se foloseşte în fiecare parte a lumii. Lucrurile pe care România le-a construit în ultimii ani trebuie să fie arătate tuturor. Sunt foarte mulţi români care nu au bani şi poate nu au timp să ajungă până la Casa Poporului. Este un parteneriat gratuit prin care încercăm să creştem numărul de vizitatori, astfel încât întreţinerea clădirii să fie mai puţin costisitoare pentru statul român”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Îl poți vizita și tu AICI!

Potrivit Directorului Google România, Dan Bulucea, Palatul Parlamentului este primul parlament din Europa centrală şi de est care poate fi vizitat pe platforma Google Cultural Institute.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.