PANICĂ într-un avion, pe un aeroport din România! Mai mulți pasageri au LEȘINAT

PANICĂ într-un avion, pe un aeroport din România! Mai mulți pasageri au LEȘINAT

Mai mulți pasageri care se aflau într-un avion au asistat la un scandal monstru între o pasageră și echipajul aeronavei, care s-a finalizat cu debarcarea acesteia.

Incidentul a avut loc pe Aeroportul din Otopeni, într-un avion al companiei TAROM care zbura spre Cairo. O pasageră din Maroc împreună cu familia sa a ocupat locurile de lângă ieșirile de urgență fără să îi fi fost alocate. Aceasta nu vorbea nici engleză, nici română.

După ce una din însoțitoarele de zbor a rugat-o să se mute, ea a devenit agresivă și a scuipat-o. Totul a degenerat într-un haos general și a fost nevoie de intervenția celorlalți membri ai echipajului.

Aeronava a plecat cu întârziere, iar unii pasageri au leșinat de la căldură.

Reprezentanții TAROM au publicat un punct de vedere cu privire la această situație, pe pagina oficială de Facebook:

„Referitor la debarcarea pasagerei înainte de zborul spre Cairo, facem următoarele precizări: regretăm cele intâmplate, dar nu putem să nu respectăm reglementările europene sau permite unui pasager să pună în pericol siguranţa şi securitatea celorlalţi pasageri. 

Ieşirile de urgenţă sunt folosite pentru situaţii care cer evacuarea aeronavei în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care stau lângă acestea trebuie să vorbească limba engleză sau română, să asiste echipajul de cabină în timpul unei evacuări de urgenţă, să înţeleagă comenzile şi să ofere informaţii echipajului şi celorlalţi pasageri în timpul evacuării, să fie apţi fizic pentru a putea deschide ieşirea de urgenţă şi asista ceilalţi în timpul unei evacuări, să evalueze zona şi să îşi dorească să îi ajute pe ceilalti pasageri să se îndepărteze de aeronavă. Acestor pasageri li se face un briefing special înainte de zbor, care trebuie înteles. 

În cazul de faţă, pasagera nu putea înţelege sau vorbi nici română, nici engleză, locul nu-i fusese alocat şi a refuzat să se identifice. Bagajele personale au fost depozitate sub scaunul din faţă, lucru interzis. Echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor şi a rugat-o să se mute pe un alt loc. Pasagera nu a avut o atitudine adecvată (a scuipat echipajul de cabină) şi au fost chemaţi agenţii de securitate.

Cu siguranţă nimeni nu-şi doreşte să-şi înceapă ziua de muncă scuipat, doar pentru că solicită ca regulile de securitate să fie respectate. Lipsa cooperării cu echipajul de cabină la sol poate degenera în timpul zborului şi nu dorim să ne asumăm riscuri inutile şi aterizări de urgenţă. Medicii chemaţi nu au identificat probleme medicale deosebite. Pentru călătorii liniştite şi sigure, vă rugăm să respectaţi echipajul şi ceilalţi pasageri. Vă mulţumim pentru înţelegere!”

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.