Papa Francisc, atacat de Statul Islamic?

Papa Francisc, atacat de Statul Islamic?

Ambasadorul Irakului la Vatican, Habeeb Al Sadr a avertizat că Statul Islamic ar putea încerca să-l ucidă pe Papa în una dintre călătoriile sale. „Statul Islamic a declarat limpede – doreşte să îl ucidă pe Papa. Ameninţările la adresa Papei sunt credibile”, a avertizat Al Sadr.

Papa Francisc urmează să viziteze statul Filipine în perioada 15-19 ianuarie, motiv pentru care măsurile de securitate în ţară încep să fie înăsprite, de teamă că gruparea teroristă Statul Islamic va încerca să îl asasineze.

Filipine este, de altfel, cea mai mare ţară creştină din Asia.

În 1995, Filipine şi serviciile occidentale de informaţii au dejucat o tentativă de asasinare a papei Ioan Paul al II-lea. Aşa-zisul complot Bojinka trebuia să aibă loc tot în ianuarie, în timpul vizitei Papei în Filipine.

Ulterior a fost dezvăluit că planul a fost divulgat dinadins autorităţilor, pentru a distrage atenţia de la tentativele teroriste de aruncare în aer a avioanelor.

Preşedintele Benigno Aquino III a anunţat că forţele de securitate din ţară sunt solicitate să îşi „dubleze eforturile” pentru a-l proteja pe Papa Francisc pe durata călătoriei sale în Filipine.

„Vreau să văd că îşi dublează eforturile special pentru şeful Bisericii Catolice. Nu trebuie să existe niciun incident cât timp se afla în ţara noastră”, a spus Aquino la New York la încheierea unui turneu de două săptămâni în Europa şi SUA.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.