Parlamentarii FAC PRAF LEGISLAŢIA dedicată asociaţiilor de proprietari

Parlamentarii FAC PRAF LEGISLAŢIA dedicată asociaţiilor de proprietari

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad atrage atenţia că „în ultimul an s-a observat alocarea din partea unor parlamentari a unei atenţii speciale către Legea nr. 230/2007, de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari. Dovadă stă faptul că s-au promulgat trei modificări ale acestei legi şi este în curs de aprobare o alta”.

„Sperăm, ca avizul camerei decizionale – Camera Deputaţilor – să fie negativ la fel cum a procedat şi Senatul şi Guvernul Romaniei. Iniţiativa legislativă are ca obiect instituirea unor obligaţii ale conducerii asociaţiilor de proprietari, cenzorului şi administratorului, obligaţii care nu sunt în concordanţă cu legile actuale şi care vor îngreuna şi mai mult activitatea asociaţiilor de proprietari”, a precizat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

Una dintre aceste obligaţii o reprezintă modificarea termenului de preaviz, de la 5 la 15 zile, necesar în vederea accesului unui delegat al asociaţiei de proprietari în apartamentul sau spaţiul privat al unui proprietar. „Ne întrebăm ce se va întâmpla în situaţia avariilor la instalaţia comună dintr-un apartament care afectează apartamentele de la etajele inferioare dacă aşteptăm 15 zile până avem accesul la acea instalaţie?”, întreabă Dorina Lupşe.

„Cum pot trece de comisiile de specialitate astfel de initiative legislative? Observatiile noastre la fiecare proiect de modificare a legii 230/2007 au fost transmise si am facut apel inclusiv la presedintele Romaniei, domnul Klaus – Werner Iohannis, pentru a nu promulga ultimele modificari. Din pacate, raspunsul a fost doar de informare a promulgarii acestora”, a declarat preşedintele ULAL Arad.

În final, Dorina Lupşe a mai spus: „Cunoaştem faptul că parlamentarii noştri îşi petrec o parte din timp, în această perioadă, printre blocurile de locuinţe, lucru care se repetă din patru în patru ani, dar nu credem că fac asta pentru a cunoaşte realele probleme ale cetăţenilor. În mai mult de 25 de ani aceştia nu au fost capabili să facă o lege care să asigure locuirea decentă şi creşterea calităţii vieţii în zonele rezidenţiale”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.