Patricia Dinga, cel mai tânăr consilier arădean, merge în Parlament: „Lucrurile trebuie să se simplifice, pentru a reuși să dezvoltăm România și să depășim nesfârșita perioadă de tranziție!”

Patricia Dinga, cel mai tânăr consilier arădean, merge în Parlament: „Lucrurile trebuie să se simplifice, pentru a reuși să dezvoltăm România și să depășim nesfârșita perioadă de tranziție!”

„Cred că nu mai trebuie să pierdem timp cu hârtii, zeci de avize și aprobări peste aprobări. Lucrurile trebuie să se simplifice pentru a reuși să dezvoltăm România și să depășim  nesfârșita perioadă de tranziție!”, spune Patricia Dinga, o tânără cu o ambiție ieșită din comun, care candidează, la numai 28 de ani, pe lista PNL pentru Camera Deputaților.

Implicarea tinerilor în politică

Patricia Dinga este născută, crescută și educată în Arad și nici nu-și dorește să trăiască în altă parte decât în acest oraș. A studiat atât Științe Juridice, cât și Științele Comunicării, fiind lidera studenților din Universitatea de Vest Vasile Goldiș, din Arad. Din această poziție, Patricia s-a implicat, pe lângă activitățile academice studențești, și în activități sociale, fapt ce a ajutat-o să înțeleagă importanța comunității unită în jurul unor valori.

Pentru a-și lărgi orizonturile și pentru a se apropia mai mult de valorile europene, a aplicat și a fost acceptată la o bursă Erasmus, la Universitatea din Padova, Italia. La întoarcearea în țară a profesat atât ca jurist, cât și ca realizator de emisiuni radio. Dar Patricia are și o carieră sportivă: ea a practicat, timp de 10 ani, înotul de performanță,

Să scăpăm de „Nu se poate!”

În politică a intrat de foarte tânără și acum constată că au trecut deja 10 ani, implicându-se într-o serie de proiecte pentru dezvoltarea orașului în care trăiește. A fost aleasă președinta organizației de tineret a PNL Arad, iar în ultimii ani a reușit, alături de colegii săi tineri, să ia la pas întregul județ. „Nu există localitate prin care să nu fi fost!”, spune Patricia.

„Pas cu pas m-am implicat în comunitatea arădeană. La 25 ani eram cel mai tânăr consilier din CLM Arad. În ciuda energiei, entuziasmului și dorinței mele de schimbare și de implementare a noului, m-am lovit de foarte mulți <<Nu se poate!>>.”.

Acum, Patricia Dinga se află pe lista Partidului Național Liberal pentru Camera Deputaților, la alegerile din 6 decembrie, pentru că „De ce-ul” care se află în spatele lui „Nu se poate!” duce tot timpul la legislație, după cum spune ea.

Debirocratizare și simplificarea legislației

Jurista Patricia Dinga vede ca esențială debirocratizarea, dereglementarea și simplificarea legislației în interacțiunea Statului cu cetățenii și antreprenorii, pentru a putea ajunge la nivelul de bunăstare al celorlalte state din familia europeană. „Legislația e de vină, e prea dificilă, e interpretabilă, se cer prea multe avize, e nevoie de prea mult timp… Așa că, de asta candidez. Îmi doresc simplificarea și actualizarea legislației în cât mai multe domenii! Cred că nu mai trebuie să pierdem timp cu hârtii, zeci de avize, aprobări peste aprobări. Lucrurile trebuie să se simplifice pentru a reuși să dezvoltăm România și să depășim nesfârșita perioadă de tranziție!”

Bunele practici ale administrației liberale

„Se simte că Aradul e un județ liberal”, afirmă Patricia Dinga. Ea știe că s-au făcut multe proiecte importante sub administrația liberală, atât în oraș, cât și în județ. „Încă se construiește și știu că mai avem multă treabă, dar am mare încredere că domnul Cionca, alături de cei 59 de primari, cei peste 50 de viceprimari și cei 452 de consilieri locali o să muncească în continuare pentru arădeni”.

Sprijin din Parlament pentru dezvoltarea Aradului

Patricia Dinga este convinsă că votul pentru echipa PNL va garanta că, după alegerile din 6 decembrie, proiectele din Arad vor avea sprijinul parlamentarilor și, implicit, cel al Guvernului liberal. Ea și colegii ei, echipa PNL Arad, promit să lupte pentru arădeni, pentru proiectele începute, și să ducă orașul și județul acolo unde merită.

Patricia Dinga pune accent pe drumuri bune în tot județul, digitalizarea primăriilor și dezvoltarea turismului – aici având cel mai bun exemplu – Ghioroc: litoralul vestului. „Îmi doresc aceeași dezvoltare și pentru Moneasa și pentru Lipova. Îmi doresc ca tinerii din satele arădene să rămână acasă, să se dezvolte și să ajute la dezvoltarea comunităților arădene. Cred că cea mai bună soluție pentru ei sunt fondurile europene. Trebuie să profităm la maximum de aceasta șansă unică.”

Pe 6 decembrie, votăm în singuranță!

Liberala Patricia Dinga afirmă că are încredere în măsurile luate de Guvernul României și autoritățile arădene pentru organizarea scrutinului în condiții de siguranță sanitară. Vor exista măști, mănuși, dezinfectanți și toate procedurile necesare pentru ca totul să meargă așa cum trebuie, iar personalul va fi instruit pentru a întări măsurile de prevenție.

„Știu că împreună reușim să creăm acea Românie în care toți avem șansa să ne dezvoltăm și să trăim frumos. E mult de lucru, suntem în urmă la multe capitole, dar știm de unde plecăm și unde ne îndreptăm. E vremea Aradului!”

PNL se prezintă în fața arădenilor, la alegerile din 6 decembrie, cu cea mai bună listă electorală. Pe lista candidaților pentru Parlamentul României apar mulți oameni tineri, competenți și cu rezultate în activitatea lor profesională, așa cum este Patricia Dinga.

Pentru a-i trimite în Parlament, acolo unde pot reprezenta Aradul cu cinste și pot susține proiectele Aradului, mergem cu toții să votăm PNL, pe 6 decembrie!

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.