Patru ani în CHINA! O tânără din Arad A CÂȘTIGAT o bursă de studii

Patru ani în CHINA! O tânără din Arad A CÂȘTIGAT o bursă de studii

O tânără va merge în China timp de patru ani după ce a câștigat o bursă de studii, oportunitate lansată de Casa Româno-Chineză, filiala Arad.

Tânăra va studia la Universitatea de Limbi Străine din orașul Guangzhou, al treilea oraș ca putere economică din China, cu o populație de trei milioane și jumătate de locuitori, un aeroport ultramodern și cel mai mare turn de televiziune din țară. De asemenea, Guangzhou deține o companie aeriană care se află printre primele zece din lume. Este un oraș extrem de interesant, cu ieșire la Marea Chinei.

„Daiana Dan este cea care a câștigat prin aplicație o bursă, anunțată și lansată de Casa Româno-Chineză filiala Arad. Este o bursă pe patru ani, nu este o bursă Erasmus, acestea fiind doar pe trei sau șase luni, și nu este vorba nici de un schimb de experiență între studenți, ci este o bursă care înseamnă de fapt un întreg ciclu de școlarizare. Ea va face engleză-chineză, respectiv chineză-engleză timp de patru ani. Aceasta este bursa pe care noi am lansat-o, în urmă cu câteva luni. Au fost foarte mulți aplicanți, iar Daiana a fost fericita câștigătoare”, spune prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze Arad.

Tânăra va avea asigurată taxa de școlarizare la Universitatea de Limbi Străine din Guangzhou, cazarea, masa și bursă în bani.

„Sunt foarte încântată că am reușit să obțin această bursă tocmai în China. Este o șansă unică pentru mine, sper că mă voi descurca foarte bine pe parcursul acestor patru ani. Sunt sigură că va fi o experiență minunată, de neuitat, care mă va ajuta pe viitor. Țin să mulțumesc Casei Româno-Chineze filiala Arad și Ambasadei Chinei în România. Sunt foarte fericită pentru această oportunitate”, a declarat Dan Daiana.