Patru lucruri pe care ar trebui să le știți despre hrănirea bebelușilor

Patru lucruri pe care ar trebui să le știți despre hrănirea bebelușilor

Bebelușii mănâncă mult și adesea se poate simți că petreceți aproape fiecare minut liber pregătind următoarea masă a bebelușului, hrănindu-l sau curățând rezultatele hrănirii lor.

Fie că alăptați sau nu, există produse inteligente pe piață pentru a simplifica procesul și a vă menține la curent cu orele de masă – de la aparate care amestecă laptele praf pentru dvs. și un sterilizator de biberoane cu infraroșu, până la pompe de sân fără fir, concepute ergonomic.

Hrănirea funcțională

Este tentant să ne gândim că hrănirea bebelușului va fi unul dintre cele mai ușoare lucruri de făcut, dar, în ceața lipsită de somn a noilor părinți, nimic nu este ușor. Fie că alăptați, fie că hrăniți cu biberonul, poate fi greu să vă amintiți ultima oară când a mâncat bebelușul și cât a mâncat. Liniștiți acele gânduri legate de hrănire cu aceste produse ingenioase, care sunt concepute pentru a vă menține bebelușul (și dvs.) pe drumul cel bun.

Dacă ați avut vreodată să hrăniți cu biberonul un bebeluș flămând în mijlocul nopții, probabil că ați dorit un al doilea set de mâini pentru a măsura și a amesteca formula. Există aparate pentru amestecarea laptelui praf, precum Burabi, care fac hrănirea de la miezul nopții și diminețile agitate mai ușoare. Scanați codul de bare de pe containerul cu smartphone-ul, introduceți pulberea, iar mașina asemănătoare unui Keurig va face restul. Puteți ajusta cantitatea, concentrația și temperatura chiar de pe telefon, oferindu-vă masa perfectă pentru bebelușul dvs. în câteva secunde.

Dacă alăptați, nu vă faceți griji: există și o nouă tehnologie pentru dvs. Pompele de sân fără fir, cum ar fi pompa Willow Wearable, se potrivesc chiar în interiorul sutienului, permițându-vă să pompați discret și complet hands-free. Aplicația vă permite să ajustați aspirația și vă urmărește cantitatea de lapte, astfel încât să puteți fi întotdeauna sigură că aveți suficient lapte pentru bebelușul dumneavoastră. Laptele intră direct în pungi special concepute în interiorul pompei, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mizerie sau contaminare atunci când îl transferați în frigider sau congelator. Odată ce a sosit timpul pentru hrănire, trebuie doar să tăiați partea superioară din pungă și să turnați laptele direct în sticlă. Puteți folosi un sterilizator de biberoane pentru a igieniza pompa înainte de prima utilizare.

Trebuie să sterilizez biberoanele și suzetele după fiecare utilizare?

Păstrarea bebelușului în siguranță împotriva bolilor este o prioritate absolută, deci este important să vă asigurați că orice lucru din gura celui mic este curat. Din fericire, puteți să cumpărați un sterilizator de biberoane pentru a menține lucrurile sanitare. Dacă utilizați biberoane sau suzete, veți dori să le sterilizați înainte de prima utilizare și poate periodic după aceea, dar nu este necesar să sterilizați biberoanele după fiecare utilizare.

Spălați regulat biberoanele pentru a îndepărta acumularea de lapte

În fiecare zi, un ciclu obișnuit în mașina de spălat vase sau o curățare în chiuvetă este suficient de bun. În mașina de spălat vase, asigurați-vă că ați pus articole din plastic pe raftul superior, pentru a preveni topirea. Suzete, tetine și alte părți mici pot fi așezate în coșuri speciale pe raftul superior, astfel încât să nu cadă în partea de jos a mașinii de spălat vase.

Sterilizați biberoanele și suzetele pentru a reduce răspândirea bolilor

Este o practică bună să folosiți un sterilizator de biberoane și suzete, după ce copilul dumneavoastră a fost bolnav, dacă dumneavoastră sau alți membri ai familiei ați avut de-a face cu o boală contagioasă sau dacă un alt copil i-a folosit biberonul sau suzeta. Dincolo de asta, folosiți-vă cea mai bună judecată. Unele surse recomandă sterilizarea lunară, dar presupunând că sursa dvs. de apă este sigură, necesitatea este, în general, destul de scăzută. Ca părinte, vă puteți decide propriul nivel de confort atunci când vine vorba de obiceiurile de curățare și igienă.

De asemenea, puteți cumpăra sterilizator de biberoane special concepute, care utilizează abur pentru a ucide germenii și bacteriile. Când este timpul să sterilizați, dar nu aveți un sterilizator de biberoane la îndemână, procesul este simplu: lăsați biberoanele (inclusiv mameloanele) și suzetele într-o oală cu apă clocotită timp de cinci minute.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.