Iustin Cionca: ,,Am semnat certificatul de urbanism pentru drumul expres Arad-Oradea”

Iustin Cionca: ,,Am semnat certificatul de urbanism pentru drumul expres Arad-Oradea”

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat astăzi certificatul de urbanism pentru realizarea drumului expres Arad – Oradea.

Traseul este amplasat pe teritoriul administrativ a două județe: județul Bihor: de la km 0+000 până la km 58+550 (localitățile: Oradea, Sântandrei, Nojorid, Sânnicolau Român, Gepiu, Cefa, Mădaras, Salonta, Ciumeghiu, Avram Iancu) și județul Arad: de la km 58+550 până la km 118+595 (localitățile: Zerind, Chișineu-Criș, Socodor, Șimand, Zimandu Nou, Șofronea, Arad). Lungimea totală a traseului este de cca. 119 km.

,,Am semnat astăzi certificatul de urbanism pentru drumul expres Arad-Oradea. Pe teritoriul județului Arad, drumul expres începe în partea de vest a localităților Zerind și Iermata Neagră și se desfășoară spre sud printre localitățile Chișineu-Criș și Socodor. Traseul continuă în lungul DN79, pe partea de vest a localităților Nădab, Șimand și Zimandu Nou. În continuare, drumul expres ocolește municipiul Arad pe partea de nord-vest și face joncțiunea cu varianta de ocolire Arad la nivel de autostradă în nodul rutier proiectat la intersecția variantei de ocolire cu DN7”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În județul Bihor, drumul expres începe din sud-estul localității Oradea, din drumul de legătură Centura Oradea-A3, aflat în faza de execuție, și se desfășoară spre sud, ocolind localitatea Livada de Bihor pe partea de est. Traseul drumului expres continuă în lungul căii ferate Oradea-Arad, pe partea de vest a localităților  Nojorid, Gepiu și pe partea de est a localității Inand. În continuare, drumul expres ocolește localitatea Salonta pe partea de est și revine pe partea de vest a căii ferate Oradea-Arad și DN79, la vest de localitățile Ciumeghiu și Avram Iancu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.