Patru persoane au fost trimise în judecată de procurorii arădeni, pentru înşelăciune

Patru persoane au fost trimise în judecată de procurorii arădeni, pentru înşelăciune

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Kovacic Merce Roberta şi Onişor Florica pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune prin folosirea de calităţi mincinoase şi alte mijloace frauduloase şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată şi în concurs real, şi a inculpaţilor Roman Dănuţ şi Ailincăi Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune prin folosirea de calităţi mincinoase şi alte mijloace frauduloase şi uz de fals ambele în formă continuată şi în concurs real.

Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că, în perioada 15.03.2007 – 25.04.2007, inculpatele Kovacic Merce Roberta şi Onişor Florica Lucia, au falsificat în mod repetat adeverinţe de salariu pe care le-au încredinţat apoi inculpaţilor Roman Dănuţ şi Ailincăi Gabriel, ajutându-i astfel să obţină foloase materiale injuste prin inducerea în eroare a funcţionarilor nebancari, cu ocazia achiziţionării de produse cu plata preţului în rate. De asemenea, cele două i-au însoţit la magazine cu ocazia alegerii şi ridicării produselor. Ulterior, bunurile obţinute au fost vândute sub preţul valorii lor reale.

Prejudiciu cauzat se ridică la valoarea de 25.517 lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Arad.

„Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.