Pensionarii ar putea primi BANI în locul TICHETELOR DE CĂLĂTORIE. Ce sumă pot solicita într-un an?

Pensionarii ar putea primi BANI în locul TICHETELOR DE CĂLĂTORIE. Ce sumă pot solicita într-un an?

Pensionarii ar putea solicita Ministerului Transporturilor compensarea în bani a tichetelor de călătorie acordate de stat, după ce, marţi, Senatul a votat un proiect de lege în acest sens.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş a susţinut, în Parlament, că mulţi pensionari îşi vând tichetele de transport pe care le primesc de la poştaş pentru câţiva leuţi. Ca să evite astfel de situaţii, senatorul a iniţiat un proiect de lege prin care persoanele în vârstă pot cere contravaloarea în bani a tichetelor de călătorie.

„La solicitare, să poată să beneficieze de contravaloarea a 50% din valoarea unui tichet. Dacă un tichet, conform mediilor de pe anul trecut, ar putea să valoreze 50 de lei, la solicitarea persoanei respective poate să primească 25 de lei”, a precizat senatorul.

Ţinând cont că un pensionar primeşte anual şase astfel de tichete, suma de care ar beneficia la cerere este de 150 de lei. Acest lucru ar urma să devină realitate începând cu data de 1 ianuarie 2017.

În prezent, cei aproape cinci milioane de pensionari din România primesc de la Casa Naţională de Pensii tichete de călătorie pe calea ferată, cu o reducere cu 50%.

Dacă legea va fi votată şi toţi cei 4.680.000 de pensionari vor opta pentru bani, efortul bugetar ar ajunge la peste 700 de milioane de lei, adică 156 de milioane de euro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.