Pericol de CONVULSII și COMĂ de la ÎNGHEȚATĂ! Ce sortimente vizează ALERTA ALIMENTARĂ a ANSVSA

Pericol de CONVULSII și COMĂ de la ÎNGHEȚATĂ! Ce sortimente vizează ALERTA ALIMENTARĂ a ANSVSA

Asociația PRO Consumatori a anunțat descoperirea unui pesticid în mai multe sortimente de înghețată, în urma unei alerte alimentare emise de Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Este vorba despre pesticidul 2-Cloroetanol, identificat în înghețata Haagen Dazs.

„Semnele și simptomele expunerii acute la cloroetanol pot include slăbiciune, amețeli, confuzie, tulburări de vedere, decoordonare, șoc, convulsii și comă. Pot apărea dispnee (respirație scurtă), edem pulmonar, depresie respiratorie și insuficiență respiratorie. Pot fi observate puls slab, hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută) și cianoză (nuanță albastră a pielii și a membranelor mucoase). După expunere pot fi observate greață, vărsături și hematurie (urină cu sânge). De asemenea, pot apărea leziuni hepatice și renale. Nu se specifică în alertă de pe site-ul ANSVSA cum a ajuns acest pesticid în aceste sortimente de înghețată! Nu se specifică care a fost valoarea identificată în urma analizei de laborator! Dacă avem curiozități despre acest incident, producătorul ne sugerează să-i trimitem un email în limba engleză la adresa: media.line@genmills.com”, arată Asociația Pro Consumatori.

De remarcat, că producătorul înghețatei Haagen Dazs a declanșat noi retrageri de la comercializare din 1517 magazine (Mega Image: 1073 de magazine, Profi: 358 de magazine, Carrefour: 75 de magazine, Selgros: 2 magazine și Cora: 2 magazine) a următoarelor produse: înghețată cu ciocolată belgiană și înghețată nuci macadamia, ambele vândute la 400 g și 80 g.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.