PERICOL pe DN7: „Cratere” în asfalt şi copaci bătrâni care cad peste carosabil!

PERICOL pe DN7: „Cratere” în asfalt şi copaci bătrâni care cad peste carosabil!

Senatorul arădean Constantin Traian Igaș a formulat două interpelări către Ministrul Transporturilor și directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale prin care solicită intervenția celor în măsură să repare DN7, distrus de intemperii şi în această iarnă, şi să toaleteze copacii de pe marginea drumului.

„După cum suntem obișnuiți, în fiecare an, anotimpul rece lasă urme în carosabil. Drumul Național 7 nu face excepție, iar în prezent este plin de gropi și «cratere» şi situația se va agrava dacă nu se intervine. Este inadmisibil pentru una dintre cele mai circulate rute din România”, este de părere senatorul liberal.

Având în vedere faptul că pe site-ul oficial al Companiei nu este precizată nici o intervenție pe DN7, parlamentarul a solicitat conducerii CNADNR să prezinte un grafic de efectuare a lucrărilor de întreținere și reparații pe tronsonul care străbate județul Arad.

Senatorul a semnalat o altă poblemă recurentă pe acest tronson național: circulația periculoasă din cauza arborilor bătrâni cu risc mare de rupere și cădere peste carosabil. „Pe parcursul ultimilor ani la fiecare furtună s-au prăbușit arbori pe șosea iar uneori aceste căderi au produs victime umane, motiv pentru care am solicitat ministrului Ioan Rus să vină cu o soluție în ceea ce privește toaletarea arborilor sau plantarea de perdele de vegetație pentru a proteja șoseaua de viscol”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaş.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.