PERICOLUL la care te expui purtând în fiecare zi PANTOFI CU TOC ÎNALT

PERICOLUL la care te expui purtând în fiecare zi PANTOFI CU TOC ÎNALT

Dacă te numeri printre femeile care obișnuiesc să poarte zilnic pantofi cu toc înalt trebuie să știi că acesta nu este un obicei tocmai sănătos. Deşi inițial pantofii cu toc contribuie la întărirea mușchilor picioarelor, purtarea acestora pentru o perioadă lungă de timp poate avea efecte secundare nedorite.

Oamenii de știință de la Universitatea Hanseo din Coreea de Sud au efectuat un studiu pe un număr mare de femei care au purtat pantofi cu tocuri de 10 cm cel puţin de trei ori pe săptămână, timp de trei ani, și au descoperit că acestea sufereau de dureri de spate și aveau mersul deformat.

„Multe femei nu sunt conştiente de faptul că aceştia (pantofii cu toc – n.r.) pot provoca grave dezechilibre. Adeseori, sunt posibile accidente majore, cum ar fi căderile sau entorsele grave”, a declarat doctorul Yong-Seok Jee, de la Universitatea Hanseo din Coreea de Sud.

Vestea bună este că există câteva exerciții pe care le poți face pentru a-ți întări gleznele.

Medicul Yong-Seok Jee recomandă limitarea purtării pantofilor cu toc, dar în cazul în care job-ul îți impune să-i porți, trebuie să faci câteva exerciţii de întărire a gleznei, cum ar fi mersul pe călcâie sau ridicarea degetelor de la picioare atunci când stai pe scaun, la birou.

Foto: scrubbing.in

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.