Peste 1.500 de copii vor beneficia zilnic de o masă caldă gratuită

Peste 1.500 de copii vor beneficia zilnic de o masă caldă gratuită

Programul „Masă caldă” va fi implementat în patru școli arădene.

Programul „Masă caldă în școli” va fi reluat în municipiul Arad începînd cu data de 5 decembrie 2022. Aproape 1.600 de elevi arădeni, din învățământul de stat, vor beneficia zilnic de o masă caldă, sau după caz de un pachet alimentar.

Proiectul de hotărâre privind acordarea suportului alimentar elevilor arădeni a fost aprobat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal Arad de marți, 22 noiembrie 2022.

În mai puțin de două săptămâni, preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale ,,Ilarion Felea” Arad, dar și cei ai Școlii Gimnaziale „Iosif Moldovan” Arad (clădirea de pe str. Condurașilor) vor putea servi din nou o masă caldă la școală. Pentru elevii de la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, cei  ai  Școlii Gimnaziale „Adam Nicolae” Arad, precum și pentru elevii de la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad (clădirea de pe str. Oituz și cea de pe str. Ep. Roman Ciorogariu), suportul alimentar va fi sub formă de pachet alimentar.

În ambele situații valoarea suportului alimentar acordat elevilor arădeni prin acest program pilot este în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar.

Centrul Social Cantina Municipală Arad se va îngiji și în  anul  școlar 2022-2023  atât de  masa caldă, cât și de pachetele alimentare ale elevilor.  

În vederea continuării Programului – pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, Muncipiului Arad i-a fost repartizată suma de 1.661.000  lei.

„PSD a susținut ferm programul masa caldă la școală, inclusiv ca soluție pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar. La nivelul coaliției, Partidul Social Democrat a fost cel care a insistat pentru extinderea acestui program și iată că aceste propuneri au dus ca astăzi, la nivelul municipiului, să avem nu mai puțin de 1.580 de copii care vor beneficia zilnic de un astfel de sprijin, fie că vorbim de o masă caldă sau un pachet alimentar. În Arad, patru unități de învățământ au fost introduse în acest program. Este vorba despre Școala Gimnazială «Ilarion Felea», Liceul Tehnologic «Francisc Neuman», Școala Gimnazială «Adam Nicolae» și Școala Gimnazială «Iosif Moldovan», care sunt amplasate în zone mai defavorizate ale orașului, unde comunitatea de etnie romă este predominantă, iar populația școlară e constituită dintr-un număr important de elevi cu cerințe educaționale speciale și cu copii proveniți din medii sărace, aflați în situație de eșec școlar și se confruntă, de ani buni, cu fenomenul abandonului școlar. În cadrul acestui program, preșcolarilor și elevilor care frecventează cele patru unități – pilot li se acordă, în anul școlar 2022-2023, în mod gratuit, un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masa caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar. Sperăm ca pe viitor, acest program să fie extins și la nivelul altor școli din municipiul Arad, pentru că sunt cu siguranță și alți elevi care au nevoie de sprijinul nostru“, declară viceprimarul Ilie Cheșa, președintele Organizației Municipale a PSD Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.