Peste 100 de montaniarzi din Ungaria, Serbia și România s-au întâlnit la Hălmăgel în cadrul unui eveniment DEOSEBIT (GALERIE FOTO)

Peste 100 de montaniarzi din Ungaria, Serbia și România s-au întâlnit la Hălmăgel în cadrul unui eveniment DEOSEBIT (GALERIE FOTO)

Un număr de 130 de iubitori de drumeție s-au întâlnit în acest weekend la Hălmăgel în cadrul evenimentului „Meeting of Central European Mountaineers”, ediția a VII-a.

Participanții au venit din Ungaria, Serbia și din mai multe orașe din România pentru a se bucura de un sfârșit de săptămână în natură, pe potecile din Munții Apuseni.

Deschiderea evenimentului a avut loc sâmbătă, în data de 13 ianuarie. Reprezentanții celor 14 cluburi au primit premii și diplome, iar totul s-a încheiat ca o adevărată petrecere, cu un tort deosebit, decorat cu o imagine reprezentând mascota evenimentului.

La final a avut loc și o tombolă, câțiva norocoși plecând acasă cu noi echipamente montane.

Atât sâmbătă, cât și duminică participanții au făcut trasee, primul până pe vârful Muntelui Găina, unde au avut parte și de zăpadă din belșug, iar în ultima zi au vizitat două cătune nelocuite.

„ S-a încheiat a șaptea ediție a întâlnirii montaniarzilor central europeni. Au fost 130 de persoane din 14 cluburi, din trei țări. Am fost pe Vârful Găina 83 de persoane, un record absolut, poate nici vara nu urcă așa multă lume deodată în aceeași zi, nici măcar cu ocazia Târgului de Fete, iar dacă discutăm de iarnă, atunci cu siguranță nu. Duminică am fost pe un traseu atingând două cătune părăsite, nelocuite, după ce am urcat din satul Sârbi, comuna Hălmăgel. Organizatorul evenimentului este Asociația Turistică «Hoinarii Zărandului». Anul viitor încercăm să aducem la aceeași masă și pe aceași potecă mai multe țări, dacă nu, măcar din aceste trei țări să încercăm să aducem și mai multe cluburi”, a declarat Nagy Arpad, organizator.

  1. ``ANGELICA ARONET 15 ianuarie, 2018, 11:07 am

    FELICITARI ORGANIZATORILOR PTR ACEST EVANIMENT

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.