Peste 100 de școli sanitare post-liceale ACUZATE că sunt „FABRICI DE DIPLOME”

Peste 100 de școli sanitare post-liceale ACUZATE că sunt „FABRICI DE DIPLOME”

Adrian Wiener și Vlad Alexandrescu, senatori ai USR, i-au cerut Ministrului Educației Ecaterina Andronescu să trimită corpul de control al Ministerului Educației Naționale cu un mandat ferm pentru a investiga acuzațiile privind emiterea de diplome fără acoperire de către peste 100 de școli sanitare post-liceale.

Este imperios ca fabricile de diplome fără acoperire în educație să fie închise imediat, fără niciun fel de păsuire. Ministrul Educației trebuie să înțeleagă că asemenea lipsă de responsabilitate constituie un pericol la adresa vieții a sute și mii de oameni. Dincolo de responsabilitatea morală, doamna ministru Andronescu are responsabilitatea legală pentru toate diplomele care certifică un anume set de competențe, diplome emise de instituțiile de învățământ din România, spune Vlad Alexandrescu, membru al Comisiei de Învățământ din Senatul României.

În noiembrie 2018, a izbucnit un scandal internațional privind falsele asistente din România, care aveau diplome valide emise de școli sanitare postliceale din România, recunoscute de statul român, dar fără nici un fel de pregătire medicală reală. Consiliul Național pentru Sănătate și Protecție Socială din Suedia, responsabil de verificarea diplomelor în domeniul medical, nu a putut să detecteze, inițial, frauda deoarece documentele provin din școli românești care certifică faptul că absolvenții și-au efectuat studiile și au dobândit competențele necesare exercitării profesiei de asistent medical, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

A elibera o diplomă de asistent medical fără ca persoana respectivă să fi obținut toate competențele necesare este o crimă! A elibera o diplomă de asistent medical care certifică în fals competențele și cunoștințele îndeplinirii actului medical și fără să fi efectuat toate stagiile de practică este de o iresponsabilitate fără margini. Sigur că există conotații penale. Vorbim aici de mii și zeci de mii de oameni care vin la spital și își pun viețile în mâinile medicilor și ale asistenților medicali, ori aceasta este o responsabilitate enormă. Este absolut inimaginabil că cineva a putut emite diplome false, fără acoperire, punând în pericol viața oamenilor, spune senatorul USR Adrian Wiener, membru al comisiei de Sănătate Publică din Senatul României.

USR cere Ministrului Educației să ia toate măsurile, chiar să închidă fără întârziere toate „fabricile de diplome” din România, fie că este vorba de învățământul postliceal sau cel universitar precum și toate școlile doctorale în care au fost descoperite plagiate. Impostura, atunci când vorbim de profesii medicale poate ucide, spun cei de la USR Arad.

 

Loading...
  1. Pline scolile de foste muncitoare, ospatare,ingrijitoare ajunse in invatamint! Pline spitalele de mari asistente care au trecut si bacul la fara frecventa! Ne mai miram ca mor oamenii pe capete? Pe ambulante au ajuns si femeile de serviciu! Dar toate au in spate “pile ” mari! Se poate face curatenie! Luate pe rind; cind si unde au facut scoala, calificarea, studiul; daca fac gura mare trebuie examinate pina la singe; daca au luat banii de pomana sa-i dea pe toti inapoi!!! USOR de facut toate acestea , daca se vrea!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.