Peste 13.000 de carnete de muncă zac uitate la ITM Arad. Avertismentul inspectorilor muncii

Peste 13.000 de carnete de muncă zac uitate la ITM Arad. Avertismentul inspectorilor muncii

Peste 13.000 de carnete de muncă zac uitate la ITM Arad. Inspectorii muncii avertizează că documentul este indispensabil pentru obținerea pensiei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad readuce în atenția persoanelor care nu au solicitat eliberarea carnetului de muncă, importanța deținerii acestuia, fiind un document necesar, care stă la baza constituirii dreptului la pensie, în cuprinsul său fiind evidențiată vechimea în muncă dobândită până la data de 31 decembrie 2010.

„Întrucât numărul de carnete de muncă neridicate de titulari se menține ridicat, acesta depășind 13.500, invităm din nou persoanele interesate, să se prezinte la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă situat în Arad, strada Episcopiei nr. 11-13, de luni până joi în intervalul orar 8.30 – 14.30, respectiv în ziua de vineri între orele 8.30 – 13.30, pentru a intra în posesia acestora. Reamintim de asemenea celor interesați, că începând cu data de 01.01.2011, vechimea în muncă poate fi probată cu adeverința eliberată gratuit de către angajator, iar în situația în care din motive justificate, angajatorul se află în imposibilitate de a elibera această adeverință, vechimea în muncă poate fi dovedită cu un extras din registrul general de evidență al salariaților, furnizat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia domiciliază solicitantul, tariful perceput fiind de 20 lei / document. Informații utile, cu privire la procedura de eliberare a carnetului de muncă, pot fi obținute la numerele de telefon 0257 257251, 0257 283644 sau la adresa de email itmarad@itmarad.ro”, precizează conducerea ITM Arad.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.