SUTE de ROMÂNI care LUCREAZĂ în STRĂINĂTATE au fost ÎNŞELAŢI de o FIRMĂ ROMÂNEASCĂ DE RECRUTARE

SUTE de ROMÂNI care LUCREAZĂ în STRĂINĂTATE au fost ÎNŞELAŢI de o FIRMĂ ROMÂNEASCĂ DE RECRUTARE

Românii care îşi doresc un serviciu decent şi bine plătit în străinătate continuă să fie înşelaţi de unele firmele de recrutare a forţei de muncă.

Astfel, peste 200 de români au trimis scrisori Confederației Naționale a Antreprenorilor Mici și Mijlocii (CAPIMED), prin care anunță că „au fost înșelați de firma de recrutări Vital Assistenza din localitatea Buia, provincia Udine, coordonată din România de Mioara Prodan”, se arată într-un comunicat de presă.

Din acest motiv, „CAPIMED cere Ambasadei Române din Italia și organelor competente din România și din Italia să ia de urgență o poziție publică cu privire la aceste acuzații grave aduse de cetățenii români care au ajuns să lucreze în Italia, prin intermediul firmei de recrutări. Totodată, Confederația dorește să primească o rezoluție cu privire la soluționarea anchetei și demersurile făcute în acest sens de autoritățile competente”.

Nu s-a luat nici o măsură…
„Primesc de un an scrisori din partea a peste 200 concetățeni, prin care ne semnalează că au fost înșelați de firma Vital Assistenza, iar în urma nenumăratelor plângeri adresate autorităților atât românești, cât și italienești, nu s-a luat nicio măsura în a fi ajutați să-și recupereze sumele datorate și în ceea ce privește regularizarea contractului de muncă. Doamna Mioara Prodan, care a fost denunțată de nenumărate ori la organele competente din Italia – CGIL și Inspectoratul Muncii din Udine, își continua activitatea ilegală nestingherită, în prezent coordonând aceasta activitate din România”, a declarat Carmen Luminița Andrei, președintele Confederaţiei Naționale a Antreprenorilor Mici și Mijlocii, stabilită de 25 de ani în Italia și de 6 ani în Sicilia.

Munca „la negru” poate avea consecinţe grave
CAPIMED îi atenționează pe românii care vor să lucreze în Italia că munca fără acte nu oferă protecție socială din partea statului italian, iar acceptarea unui loc de muncă „la negru” poate avea consecințe foarte grave, cum ar fi traficul de persoane, sechestrarea, violul și exploatarea până la epuizare.

Totodată, CAPIMED le cere românilor care vor să plece să muncească în Diaspora să se informeze foarte bine cu privire la firmele de recrutare, deoarece autoritățile și Confederația au primit foarte multe plângeri referitoare la exploatare prin muncă sau sechestrare și înșelăciune.

În cadrul campaniei „Vreau să lucrez legal în Europa mea”, CAPIMED va realiza o listă a firmelor de intermediere care prezintă un grad mare de risc și un ghid de bune practici pe care trebuie să-l urmeze românii care vor să lucreze în Italia și care să-i ferească de abuzuri din partea angajatorilor.

 

Loading...
  1. Cunoaște cineva Banca de joburi di Brașov ? M – ar interesa dacă prezintă seriozitate. Mulțumesc.

    Raspunde
  2. Oferta noua de castigat bani! Suntem in plina dezvoltare si inca mai avem nevoie de colaboratori seriosi si harnici, care vor sa castige bani in timpul liber, chiar si cate 2 ore pe zi. Asiguram contract de comision si instruire gratuita. Cere seriozitate maxima. Solicitati acum detalii la adresa de email:
    tara_eusefina@yahoo.com

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.