Peste 40 de sportivi din toată țara se vor întrece în cadrul Festivalului Ecvestru Cupa „Sfântul Gheorghe”

Peste 40 de sportivi din toată țara se vor întrece în cadrul Festivalului Ecvestru Cupa „Sfântul Gheorghe”

Club Sportiv Asociaţia Agroturism Club Slătioara organizează la Arad, în perioada 22-24 aprilie 2016, Festivalul Ecvestru Cupa „Sfântul Gheorghe” în colaborare cu Romsilva şi în parteneriat cu instituţia Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad.

Evenimentul are un caracter oficial şi se va desfăşura pe terenul Bazei Hipice a Depozitului de Armăsari din cadrul Direcţiei de Creştere, Exploatare şi Ameliorare a Cabalinelor.

Peste 80 de cai, aproximativ 40 de sportivi şi 15 cluburi  din toată ţara vor intra în competiţie înfruntând 20 de probe propuse de organizatori. Concurenţii cu cel mai bun punctaj se vor califica la finala campionatului naţional şi vor primi premii în valoare de 21.000 de lei.

Conceptul festivalului-concurs este unul nou pentru ţara noastră, fiind organizat în concordanţă cu manifestările Jocurilor Mondiale Ecvestre şi completând strategiile federaţiei în scopul dezvoltării performanţelor sportive dar şi apropierii publicului de esenţa acestui sport. Evenimentul se adresează cu precădere copiilor, juniorilor şi cailor tineri şi se urmăreşte evaluarea după performanţe a cailor în competiţie.

În 1993 se organiza la Arad, pentru ultima dată, concursul oficial Cupa Federaţiei de Obstacole. Dacă anul trecut am redeschis tradiţia concursului ecvestru în oraşul nostru, după o pauză de 22 de ani, ediţia a -2-a a Cupei „Sfântul Gheorghe” se doreşte a fi un plus de valoare prin calitate, volum şi diversitate a acestui sport. Un element de diversitate a acestui festival îl constituie spectacolul medieval (Ordinul Cavalerilor din Mediaş) care se va desfăşura duminică, ultima zi a festivalului.

Organizatorii îşi propun ca Festivalul Ecvestru Cupa „Sfântul Gheorghe” să devină o tradiţie a Aradului şi un punct de reper pentru concursurile de la nivel european.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.