UPDATE/ Peste 70 de milioane de lei pentru achiziția de tramvaie noi

UPDATE/ Peste 70 de milioane de lei pentru achiziția de tramvaie noi

Aradul a obținut 77 de milioane de lei prin PNRR, pentru achiziția de tramvaie moderne.

Ministerul Dezvoltării a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul „Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad“, depus de Primăria Arad în acest an, pe componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este un proiect în valoare de peste 77 de milioane de lei, prin care este înnoit parcul de vehicule destinate transportului public, prin achiziția de vehicule nepoluante – tramvaie, eficiente energetic, la care se adaugă 45 de stații de încărcare vehicule electrice.

„Am spus încă de la preluarea mandatului de viceprimar, că avem o mare șansă de a dezvolta Aradul și de a recupera decalajele față de Timișoara sau Oradea, cu ajutorul fondurile europene, pentru că avem la dispoziție sume enorme în următorii ani. Iată că lucrurile merg în direcția corectă, datorită în principal muncii depuse în Primăria Arad în ultimul an, când s-au pregătit o serie de proiecte care au fost depuse pe Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și alte programe cu finanțare europene. Merită din plin felicitări toți cei care au pus umărul la acest proiect, în special funcționarii publici din cadrul primăriei, care au muncit pentru ca Aradul să obțină cele 77 de milioane de lei. Prin contractul semnat astăzi de ministrul Dezvoltării au de câștigat nu doar arădenii, care vor avea la dispoziție noi tramvaie moderne, nu doar cei care au ales să-și achiziționeze autovehicule electrice nepoluante, care vor beneficia de încă 45 de stații de încărcare, ci și economia arădeană. Peste 70 de milioane de lei vor merge spre achiziția de tramvaie moderne de la Astra Vagoane Arad, ceea ce înseamnă că fondurile respective vor contribui la susținerea industriei locale. Mai avem mult de muncă, sunt multe linii de finanțare la care trebuie să fim atenți, să pregătim proiecte noi, dar eu sunt convins că suntem pe drumul cel bun și așa cum spuneam, avem o șansă unică de a dezvolta Aradul cu fonduri europene“, a declarat viceprimarul Ilie Cheșa, președintele Organizației Municipale a PSD Arad.

UPDATE/ Primăria Arad vine cu precizări legate de declarația văcută de viceprimarul Ilie Pleșa referitoare la semnarea contractului de finanțare pentru achiziția de 6 tramvaie dublu articulate, cerere depusă în cadrul PNRR.

Primăria Arad precizează faptul că până în acest moment nu a primit de la Ministerul Dezvoltării nici o informare oficială cu privire la acest lucru. În schimb, Municipiul Arad a fost informat printr-o adresă oficială că a fost semnat de către minister contractul de reabilitare termică a Școlii Gimnaziale „Caius Iacob”,  în valoare de aproape 2 milioane de euro, documente care ar trebui să ajungă la Arad zilele următoare.

„Sunt un om al faptelor și mai puțin al declarațiilor pripite, motiv pentru care aleg să ies public cu informații corecte la momentul potrivit. În cazul de față, am fost informați oficial cu privire la faptul că Ministerul Dezvoltării a semnat contractul de finanțare al cererii de reabilitare termică a Școlii Gimnaziale <<Caius Iacob>>”, document care urmează să ajungă la noi pentru a-l semna. Cu toate că mai sunt cereri aprobate, printre care și cele referitoare la parcările inteligente, respectiv achiziția de tramvaie, încă nu am primit informarea oficială. Întrucât vorbim despre proiecte valoroase nu numai din punct de vedere financiar (13,6 milioane de euro), dar și pentru dezvoltarea orașului, interesul nostru este ca și aceste contracte să fie parafate cât mai repede pentru a trece la următorul pas”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Municipiul Arad are deja în implementare un proiect care a obținut finanțare prin PNRR. Este vorba despre cel referitor la înființarea de centre de colectare prin aport voluntar, în valoare de peste 6 milioane de euro.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.