PNL pendulează între o alianță cu USR sau… mai vedem! Continuă însă parteneriatul cu UDMR

PNL pendulează între o alianță cu USR sau… mai vedem! Continuă însă parteneriatul cu UDMR

La sediul Partidului Național Liberal din Arad a avut loc o conferință de presă pe tema alegerilor locale care au avut loc ieri.

A fost prezentă echipa PNL Arad, în frunte cu cei doi învingători ai scrutinului local.

Astăzi avem președinția Consiliului Județean și credem noi, o majoritate în Consiliul Județean. Avem 55 de localități câștigate. Foarte important este faptul că pentru prima dată după 1989, în județul Arad, avem un alt partid care câștigă primăria orașului Chișineu-Criș. Rezultatul ne clasează pe locul 5 în România la nivelul organizațiilor PNL”, declară Gherghe Falcă, președintele PNL Arad.

Acesta a adresat posibilitatea de a crea o coaliție cu USR, având în vedere că Adrian Wiener a obținut locul 2 la scrutinul local.

Aseară am fost felicitați de președintele USR Arad și ne-a cerut o întâlnire pentru a realiza o alianță la nivelul consiliului local. Am acceptat să fixăm o dată. (…) Eu cred că domul Wiener ar trebui să continue proiectul pe care și l-a propus pentru administrația locală, atâta timp cât ești locul doi, poți să fii în echipă cu locul întâi ”, a continuat Falcă.

Astfel, există posibilitatea ca funcțiile de viceprimari să fie ocupate de Sergiu Bîlcea, din partea PNL și Adrian Wiener din partea USR.

Pe de altă parte, Falcă a precizat că parteneriatul cu UDMR va rămâne valabil.

Prezența la vot de anul acesta a fost de aproape 30%, comparativ cu 36% din anul 2016. Șe mulțumesc arădenilor care au votat în ciuda situației actuale. Sunt convins că voi reuși o colaborare chiar dincolo de majoritățile formate din consiliul local astfel încât proiectele pe care arădenii și le doresc să meargă mai departe și în final să ne bucurăm cu toții de orașul nostru”, a declarat primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț.

Reamintim că Partidul Național Liberal a câștigat, după alegerile de ieri, poziția de primar al municipiului (Călin Bibarț) și șefia Consiliului Județean(Iustin Cionca), precum și 55 de primării din județ.

  1. La loto sau în sport se poate vorbi de câștig. În administrația locală nu se câștigă nimic. Unii primesc din partea altora mandate de reprezentare și administrare pentru ca societatea să trăiască într-un spațiu confortabil astfel încât viața lor să fie una plină. Câștig e doar dacă cei mandatați fac din mandatul lor o afacere personală. Atunci, da, au câștigat. Iar alții au pierdut.( nu contracandidați, ci societatea)

    Raspunde
  2. usr este un partid toxic. evitati alianta cu ei

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.