Poliţia poate cere REEVALUAREA PSIHOLOGICĂ a celor care DEȚIN PERMIS DE PORT-ARMĂ, potrivit noii LEGI privind regimul armelor şi muniţiilor

Poliţia poate cere REEVALUAREA PSIHOLOGICĂ a celor care DEȚIN PERMIS DE PORT-ARMĂ, potrivit noii LEGI privind regimul armelor şi muniţiilor

Poliția poate cere reexaminarea psihologică a deținătorului de permis de port-armă, potrivit unui nou act normativ care intră în vigoare de vineri și care aduce mai multe modificări Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.

Astfel, potrivit noului act normativ, care aduce modificări Legii nr. 295/ 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor:

„În intervalul de cinci ani, cât este valabil permisul de port-armă, Poliţia poate să solicite, oricând are motive întemeiate, o nouă evaluare psihologică a posesorului de permis de port-armă”.

Actul normativ stabileşte că medicii trebuie să anunţe poliţia dacă rezultatele acestor evaluări nu au ieşit bine şi să ţină o evidenţă clară a acestora.

Conform noului act normativ, colecţionarii de arme letale sau neletale nu mai au voie să procure muniţie, cu excepţia cazurilor în care vor să tragă în poligon, ei putând să facă acest lucru în baza unui aviz temporar valabil trei zile.

Potrivit legii, persoanele fizice vor trebui să fie informate cu privire la expirarea valabilităţii permisului de armă cu cel mult şase luni şi cel puţin 30 de zile înainte ca acesta să expire. Posesorul de permis de armă va fi anunţat şi atunci când îi va fi prelungit permisul, dar şi când acesta va fi dezactivat.

Noua reglementare face referire la procedura acordării certificatelor de dezactivare, precum şi a certificatelor de transformare a armelor de foc în arme de recuzită.

Totodată, noul act normativ reglementează şi procedura avizării personalului abilitat să poarte arme de serviciu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.