Poliția va aplica AMENZI USTURĂTOARE pe timpul STĂRII de ALERTĂ. Ce NU au VOIE românii să facă

Poliția va aplica AMENZI USTURĂTOARE pe timpul STĂRII de ALERTĂ. Ce NU au VOIE românii să facă

Starea de Alertă vine cu mai multe libertăți pentru români, însă rămân valabile, începând de astăzi, și o serie de restricții.

Pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, autoritățile anunță că, din 18 mai, intră în vigoare alte prevederi și restricții, iar în cazul nerespectării lor, se pot aplica sancțiuni.

Astfel, în cazul în care cei care merg în afara localității, sau a zonei metropolitane, nu au declarația pe propria răspundere, polițiștii au de astăzi dreptul de a aplica amenzi începând cu 500 de lei și ajungând până la 2.500 de ron.

Declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din localitate o puteți găsi pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne, AICI.

O altă prevedere arată că nunțile, botezurile și înmormântările vor avea loc cu maximum 16 persoane, nerespectarea acestor măsuri fiind pedepsită cu amendă.

De asemenea, în timpul stării de alertă, s-au redeschis magazinele cu intrare din stradă, saloanele de înfrumusețare, muzeele, bisericile și parcurile, unde însă va trebui să respectăm în continuare măsurile de prevenire a îmbolnăvirii.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.