Un europarlamentar și doi parlamentari i-au scris președintelui FRF în cazul UTA: Modificarea regulilor privind promovarea a fost făcută arbitrar

Un europarlamentar și doi parlamentari i-au scris președintelui FRF în cazul UTA: Modificarea regulilor privind promovarea a fost făcută arbitrar

Europarlamentarul Vlad Botoș, senatorul Adrian Wiener și deputatul Sergiu Vlad i-au adresat o scrisoare deschisă lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, după înjumătățirea punctelor echipei fanion a Aradului în play off-ul pentru promovarea în Liga I.

Iată textul integral:

Scrisoare deschisă adresată domnului Răzvan Burleanu, președintele FRF

Stimate domnule președinte,

Referitor la decizia FRF, prin care s-a hotărât finalizarea campionatului de fotbal, ediția 2019-2020, Liga 2, prin sistemul play-off cu înjumătățirea punctelor acumulate până la întreruperea competiției.

Suporterii echipei UTA Arad ne-au comunicat nemulțumirea referitoare la această decizie, după cum urmează:

– Decizia anulează parțial meritul sportiv al echipei UTA, prin înjumătățirea punctelor acumulate până la suspendarea campionatului. Aceste puncte au fost câștigate în bună măsură contra unor echipe care concurează pentru poziții promovabile, fapt care nu va mai fi integral recunoscut prin disputarea unui play-off.

– Modificarea regulilor privind promovarea a fost făcută arbitrar, sub masca unei decizii democratice cu o singură variantă posibilă și a viciat caracterul sportiv al competiției și al stabilirii echipelor care promovează.

– Înjumătățirea punctelor nu poate fi justificată de nevoia de a crește spectaculozitatea competiției (vezi Liga 1), unicul scop al play-offului fiind desemnarea celor care promovează. Această înjumătățire profund nedreaptă putea fi evitată prin disputarea partidelor tur-retur, cu menținerea punctelor câștigate pe teren.

Vă rugăm să aveți în vedere cele de mai sus și să ne comunicați care este punctul dumneavoastră de vedere, pentru a putea fi împărtășit fanilor.

Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR Arad

Adrian Wiener, senator USR Arad

Vlad Botoș, deputat european, Alianța USR PLUS

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.