Polițiștii arădeni ASIGURĂ siguranța publică pe întreaga durată a desfăşurării ALEGERILOR PARLAMENTARE

Polițiștii arădeni ASIGURĂ siguranța publică pe întreaga durată a desfăşurării ALEGERILOR PARLAMENTARE

Inspectoratul de Poliție Județean Arad a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor.

Duminică, 11 decembrie a.c., la nivelul județului și municipiului Arad, peste 600 de poliţişti vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral și prevenirea oricăror fapte sociale, asigurând totodată măsurile de pază, protecţie, ordine şi linişte publică.

Informații pe care trebuie să le cunoașteți:

Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

Puteți vota între orele 07.00 și 21.00.

Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale, și care sunt pedepsele prevăzute de lege.

Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevăzute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.