POLIŢIŞTII arădeni au reuşit să RECUPEREZE integral cele peste 400 de tone de cupru FURATE din depozitul unei firme din CURTICI

POLIŢIŞTII arădeni au reuşit să RECUPEREZE integral cele peste 400 de tone de cupru FURATE din depozitul unei firme din CURTICI

Cele peste 400 de tone de cupru furate, la sfârşitul săptămânii trecute, din depozitul unei societăți comerciale de pe raza localității Curtici au fost recuperate.

Într-o informare de presă făcută publică astăzi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad anunţă că în cauză se continuă cercetările pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals informatic, urmând a fi administrate mijloacele de probă specifice.

„La data de 21 septembrie, am fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute la acea dată ar fi emis printr-o adresă de email fictivă o solicitare de a se livra din depozitul unei societăți comerciale de pe raza localității Curtici, 414 tone bară de cupru, către o altă societate comercială. În baza solicitării, au fost efectuate 20 de transporturi de role bară de cupru către o altă destinație decât cea menționată în documente.

În continuare activitățile de cercetare privesc identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea faptelor penale mai sus amintite și stabilirea împrejurărilor în care cei bănuiți au procedat la comiterea activității infracționale.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, polițiștii arădeni au reușit recuperarea integrală a prejudiciului cauzat persoanei vătămate, în valoare de 2.000.000 € (414 tone cupru), fiind identificate atât mijloacele auto utilizate pentru transportul rolelor, cât și destinația finală a acestora”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

De asemenea, aceştia mai informează că desfășurarea activităților investigativ-operative în cursul urmăririi penale nu este publică, urmând ca rezultatul cercetărilor să fie comunicat odată cu finalizarea anchetei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.