Poliţiştii arădeni la Tabăra Internaţională de Muzică, Dansuri Populare, Ţiteră şi Arte (VEZI FOTO)

Poliţiştii arădeni la Tabăra Internaţională de Muzică, Dansuri Populare, Ţiteră şi Arte (VEZI FOTO)

Copiii care s-au înscris la Tabăra Internaţională de Muzică, Dansuri Populare, Ţiteră şi Arte, ce are loc în perioada 4-10 august în localitatea Dorobanţi au învăţat, printre altele şi cum să nu devină victimele unor infracţiuni. Poliţiştii arădeni au desfăşurat mai multe activităţi preventive în cadrul taberei în scopul prevenirii criminalităţii pe diferite genuri de infracţiuni.

În acest sens, copii, tinerii cât şi profesorii prezenţi la eveniment au fost informaţi despre măsurile pe care trebuie să le aibă în vedere pentru diminuarea riscului de victimizare în ceea ce priveşte infracţiunile de furt şi a celor comise cu violenţă. Totodată, poliţiştii le-au prezentat principalele reguli de circulaţie pentru prevenirea accidentele rutiere cât şi a situaţiilor în care se apelează numărul unic de urgenţă 112, fiind distribuite materiale informative şi promoţionale (pliante, pixuri, calendare şi agende).

De asemenea, au fost expuse autoturismele, autospecialele şi Laboratorul Criminalistic din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi a fost prezentată tehnica folosită de poliţişti.

Nu în ultimul rând, au avut loc demonstraţii ale celor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi demonstraţii cu câinele de serviciu, copii participând activ la exerciţii de amprentare realizate de reprezentanţii Serviciului Criminalistic.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.