Poliţiştii şi inspectorii muncii au descins la o fabrică din Ineu care folosea muncitori „la negru”

Poliţiştii şi inspectorii muncii au descins la o fabrică din Ineu care folosea muncitori „la negru”

Poliţiştii de Investigare a Fraudelor din Arad au descins împreună cu inspectorii muncii la o fabrică din oraşul Ineu la care munceau mai multe persoane fără forme legale.

Controlul oamenilor legii la firma din Ineu a avut loc în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea muncii „la negru”, coordonate de Poliţia Română în colaborare cu Inspectoratul de Muncă.

Campania a avut loc la nivel naţional, în cursul acestei luni, şi s-a întins pe parcursul a trei zile, timp în care au fost constatate 122 de infracţiuni şi aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 2.200.000 de lei.

Echipele de control, formate din poliţişti de investigare a fraudelor şi specialişti din cadrul inspectoratele teritoriale de muncă, au efectuat 197 de controale, care au vizat 1.005 agenţi economici care îţi desfăşoară activitatea în diferite domenii. În urma controalelor, au fost întocmite 104 dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 139 de persoane, bănuite de comiterea a 122 de infracţiuni.

În judeţul Arad, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Arad şi inspectorii de muncă au identificat o societate comercială din Ineu, ce are drept obiect de activitate fabricarea de produse manufacturiere, care a primit la muncă 19 persoane, fără a le întocmi contracte individuale de muncă în formă scrisă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.