Polițiștii au „PERIAT” Autostrada A1. Ce au descoperit oamenii legii (FOTO)

Polițiștii au „PERIAT” Autostrada A1. Ce au descoperit oamenii legii (FOTO)

Polițiști Biroului Poliție Autostrăzi au desfășurat o acțiune pe linia combaterii excesului de viteză pe Autostrada A1, pe tronsonul de drum situat între Pecica și Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde din 21 iulie a fost instituită limitarea vitezei la 100 de kilometri pe oră.

Limitarea a fost dispusă în contextul în care, de la începutul anului au avut loc șapte accidente rutiere soldate cu patru persoane decedate și 14 rănite.

În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost aplicat 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 27.330 de lei. Dintre acestea, opt au fost aplicate pentru depășirea vitezei maxime admise cu mai mult de 50 de km/h, caz în care a fost dispusă și măsură suspendării permisului pentru 90 de zile, șase pentru depășirea vitezei maxime admise, cu mai mult de 70 de km/h, fiind dispusă și măsură suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile (fără posibilitatea reducerii perioadei, conform noilor modificări ale legislației rutiere), opt pentru nepurtarea centurii de siguranță, opt pentru nefolosirea luminilor, două în baza Legii 61/1991 R, una pentru defecțiuni tehnice (fiind reținut și un certificat de înmatriculare), iar una pentru alte nereguli.

De menționat, că acțiunea a avut loc în cadrul campaniei „Speed”, desfășurată pe plan european sub egida ROADPOL (Organizația Polțiilor Rutiere Europene) pe toate categoriile de drum, campanie care își propune conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă limitele legale de viteză. În România, acțiunea a început în 8 august și va dura până în 14 august.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.