Politizarea controalelor la agențiile de muncă temporară poate duce la pierderea a 100 000 de locuri de muncă

Politizarea controalelor la agențiile de muncă temporară poate duce la pierderea a 100 000 de locuri de muncă

Deputatul ACL Claudia Boghicevici trage un semnal de alarmă privind suspiciunile de politizare a controalelor efectuate de ANAF la agențiile de muncă temporară din anumite județe din România, având în vedere că blocarea activității acestor agenții riscă să ducă la pierderea a 100.000 de locuri de muncă. Claudia Boghicevici le cere ministrului Finanțelor, președintelui ANAF și ministrului Muncii să se așeze de urgență la aceeași masă cu reprezentanții acestor agenții de muncă pentru găsirea soluțiilor pentru păstrarea acestor locuri de muncă.

„Zilele trecute reprezentanții a 40 de companii care activează ca agenții de muncă temporară s-au reunit de urgență la Brașov pentru a stabili modul în care vor protesta față de valul de controale cu tentă politică abătut asupra lor din luna iulie a.c. Vorbim de un domeniu în care activează câteva sute de companii care asigură angajarea a peste 100.000 de români pe contracte de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată în străinătate. Controalele inopinate efectuate de Direcția Antifraudă din cadrul ANAF la anumite agenții de muncă temporară s-au soldat cu blocarea temporară a activității acestora, fapt care poate afecta inclusiv păstrarea locurilor de muncă pentru angajații români detașați în străinătate. Motivele invocate de reprezentanții ANAF pentru instituirea sechestrului asigurator pentru conturile acestor companii, conform cărora salariații temporari nu au dreptul de a primi și diurnă, deși ei sunt de fapt detașați în respectivul post, intră în contradicție flagrantă cu directivele europene în domeniu, directive care primează în fața legislației naționale”, consideră deputatul ACL.

„Președintele ANAF, ministrul Finanțelor și ministrul Muncii trebuie să se așeze de urgență la aceeași masă cu reprezentanții agențiilor de muncă temporară pentru a găsi soluțiile adecvate pentru păstrarea a peste 100.000 de locuri de muncă. Reprezentanții autorităților guvernamentale trebuie să răspundă urgent și de ce aceste controale sunt derulate doar în anumite județe, pentru a fi afectate anumite agenții, chiar în prag de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Incompetența guvernării Ponta a dus deja la pierderea a 100.000 de locuri de muncă în ultimii 2 ani și jumătate față de mincinosul milion de locuri de muncă promis în campania din 2012. Le cer guvernanților PSD să nu sacrifice locurile de muncă a încă 100.000 de români doar din rațiuni electorale”, a mai declarat deputatul Claudia Boghicevici.

 

  1. pisi habar n-ai ce spui! Pao baietii astia fac evaziune si in Romania si in tarile unde munca este delegata.
    De exemplu: o firma care face ceva in Germania plateste contributii de cca 50% din costul salarial total pentru un angajat (la 1500Euro mai plateste inca aproape 1500 Euro, in total 3000 euro per angajat). Firma asta angajeaza in prima faza romani cu un salar mai mic de cca 1200 Euro (Total cu contributii angajat angajator 2400Euro). In faza a II-a firma isi deschide o alta firma in Romania si pe firma romaneasca angajeaza muncitori, pe care ii trimite in Germania la lucru in firma tinta. In felul asta firma din Germania nu plateste nimic si firma din Romania plateste 1000 ca diurna si 200 Euro ca salar. Pe 200 Euro plateste contributii cca. 80 Euro in Romania (pentru diurne nu se platesc contributii).
    Adica a facut o economie de la 2400 la 1200 = 1200Euro curat.
    Rezulta o evaziune fiscala de 1200Euro in Germania, insa in Romania este totul OK.
    Eu as imagina un proiect de cooperare cu aceste firme ca sa le conving sa-si mute o parte din productie in Ro. Dar cu impozitele astea la care se adauga incertitudini, instabilitate si turme mari, multe si fomiste de spagari, nu prea se inghesuie investitorul.

    Raspunde
    • Adica daca e salariat permanent mananca din diurna, daca e prin agentie nu mai are dreptul. Cam asta e ideea. Acelasi muncitor, aceeasi munca, doua regimuri. Corecte observatiile doamnei deputat.

      Raspunde
  2. Tinere bugetar… dar drumul, masa, cazare și salarii pentru toți care fac actele omului, spațiu și alte cheltuieli care firma le are….ce mai rămâne? ??? Si cate alte probleme mai creaza acolo și plătim după ei!!!! Habar nu ai tu ce vb…de – te la biroul tău și bea cafeaua pe hol și așteaptă în continuare ziua de salar! Nu ai lucrat în privat o zi in viața ta.

    Raspunde
  3. Da, este o diferenta intre ce iti convine si ce este corect. Adevarul este ca firmele astea de munca temporara seamana foarte mult cu niste vatafi de sclavi, ca oameni plecati prin firmele astea sunt tratati adesea inuman, ca ei, la randul lor nu sunt altceva decat niste amarati cu un nivel de educatie precara, ca de bine de rau au unde lucra etc.
    Este insa incorect ca majoritatea plateste aproape 1/2 din banii lucrati si cativa, mai smecheri nu platesc nici 5%. Si din nou, da, este adevarat ca si 5% este mult sa dai pe servicile publice mizerabile pe care ti le vinde statul roman: sanatate de toata jena, educatie anacronica, politie de rahat, justitie medievala, armata patetica si foarte multi politruci si contopisti incompetenti ajunsi pe pile.

    Raspunde
  4. asa inteleg conducatorii nostri sa isi obtina sumele colosale pentru campaniile electorale, chiar daca lasa sute de mii de romani fara loc de munca si fara o baza legala clara (va rog cititi) :

    Raspunde
  5. MOBILIZARE SOCIETATI AFECTATE – Distrubuiti masiv
    Societatile care platesc diurne personalului detasat in strainatate sunt invitate la o mobilizare generala (societati din orice domeniu: constructii, agriculatura, munca temporara, transporturi, hoteluri, vanzari etc..) intrucat controalele recente de la ANAF si antifrauda obliga la impozitarea tuturor diurnelor.

    http://www.detasare.com/mobilizarea-companiilor-care-detaseaza-personal/

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.