Mai multe articole din rubrica "" ↑

Posibilităţi de colaborare între Arad şi Verona

Posibilităţi de colaborare între Arad şi Verona

La Târgul Economiei Arădene de la Expo Arad au fost prezentate, zilele trecute, posibilităţile de colaborare între Verona şi Arad.

La discuţii au participat Janina Mathiasz, responsabil relaţii internaţionale la Veronafiere, organizator de târguri în Verona, Paolo Lorenzi, consilier al preşedintelui Camerei de Comerţ Arad şi managerii de evenimente din cadrul instituţiei camerale.

Situat în zona industrială, la 2 km de centrul vechi al oraşului, şi având o suprafaţă totală de 309.000 mp, 157.000 mp la interior şi 152.000 mp la exterior, şi o cifră de afaceri de 93 milioane de euro, Veronafiere se clasează printre primii 14 organizatori de evenimente din Europa.

Printre evenimentele devenite deja tradiţie şi mărci notorii la nivel internaţional, enumerăm:

–           Fieragricola, salonul internaţional de agricultură

–           Vinitaly, salonul internaţional al vinurilor şi băuturilor distilate

–           Enolitech – Salonul international de viticultura, oenologie şi echipamente industriale pentru vinificaţie

–           MARMOMACC, expoziţia internaţională de pietre, design şi tehnologie pentru construcţii

–           Fieracavalli, târg internațional de cai care se adresează antrenorilor de echitație, dresorilor și iubitorilor de cai care vor putea admira diferite rase, dar și îmbrăcăminte și accesorii pentru aceștia

–           ArtVerona, târgul galeriilor italiene de Arta Modernă şi Contemporană.

Scopul întâlnirii l-a reprezentat identificarea de noi oportunități de colaborare în sectorul agroalimentar, viticol şi cel al construcţiilor, în special,  preluarea experienţei italiene în materie de organizare de evenimente şi formare profesională.

„Obiectivul nostru este de a promova potențialul investițional al Aradului, de a observa exemple de bune practici, dar și de a contura cadrul unor colaborării în domeniul organizării târgurilor și expozițiilor”, a declarat Paolo Lorenzi, consilierul președintelui CCIA Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.