Povestea bebelușului care s-a născut pe drum, cu cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului (FOTO)

Povestea bebelușului care s-a născut pe drum, cu cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului (FOTO)

Un caz mai puțin obișnuit a avut loc sâmbătă după-amiază în județul Arad: O mămică nu a mai apucat să ajungă la spital, născând pe drum, în autospeciala SMURD care o transporta de la Nădlac la maternitatea din Arad.

Nașterea, care a fost una complicată, a avut loc chiar înainte de intrarea în orașul Pecica.

Alexandra Mirela s-a născut pe DN 7, la ora 17,40 de minute, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. Fetița are 3200 de grame și a avut mare noroc în cei trei paramedici de la SMURD: Plt. maj. Florin Macovei, comandant de echipaj, sg. maj. Kristian Ivan Krajcsik și sg. maj. Alin Paulik.

„Intervenția a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contractii aproximativ din 3 în 3 minute. Autospeciala a fost oprită, Maco (n.r. – Florin Macovei) a cerut imediat sprijin dispeceratului, o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea. După câteva minute, copilul a fost adus pe lume dar avea cordonul omblilical înfășurat după gât. Copilul avea culoare cianotică. Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic, nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobilă iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat puțin pe nou născut, l-a curățat și l-a învelit și la pus lângă mamă”, povestesc reprezentanții ISU Arad.

„A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție. Bineînțeles m-au ajutat și colegii și am luat cele mai bune decizii”, a declarat plt. maj. Florin Macovei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.