SUTE de SANCȚIUNI pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID la Arad

SUTE de SANCȚIUNI pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID la Arad

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali arădeni au desfăşurat, la sfârșitul acestei săptămâni, acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Potrivit IPJ, scopul vizat de aceste acţiuni l-a constituit prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 7.591 de persoane și verificate 211 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 58 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 235 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 64.750 de lei, dintre care 23, în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

„Conform H.G. 935/2020, reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. De asemenea, este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23,00 – 05,00, cu câteva excepții :

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

– deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie. ⚠️Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere. ⚠️Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil; ❗Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Aceasta poate fi descărcată de pe site-ul www.stirioficiale.ro, precizează reprezentanții IPJ Arad.

De remarcat, că sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare în cazul tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Foto: Arhiva

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.