Predicțiile unui guru: Limba engleză va putea fi învățată în viitor doar înghițind o pastilă!

Predicțiile unui guru: Limba engleză va putea fi învățată în viitor doar înghițind o pastilă!

Cititul și scrisul vor putea fi învățate doar înghițind pastile. Acestea ne vor oferi cunoștințe fără cel mai mic efort. Așa arată viitorul în concepția lui Nicholas Negroponte, cercetător la MIT Media Lab.

„Ca să învățăm să citim, am primit multă informație prin intermediul ochilor. Poate este un canal ineficient. Prin urmare, prezicerea mea este că vom înghiți informații”, a spus Nicholas Negroponte în fața unui public foarte numeros, la Vancouver, în cadrul unei conferințe la TED (serie internațională de conferințe organizate de fundația Sapling). „Odată ajunse în fluxul sanguin, substanțele din pastile vor ajunge la creier, unde vor fi depuse la locul potrivit”, a adăugat el.

„Veți înghiți o pastilă și veți putea vorbi engleza. Veți înghiți altă pastilă și îl veți cunoaște pe Shakespeare. În 30 de ani, totul va avea loc prin fluxul sanguin” – sunt cuvintele rostite de Nicholas Negroponte,

Prezicerea lui nu a lăsat pe nimeni indiferent, în contextul în care același guru a prezis în anul 1970 viitorul informaticii și, recent, a anunțat „moartea” calculatoarelor în beneficiul tabletelor digitale.

Foto: mirror.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.