Prefectura ATACĂ în CONTENCIOS ADMINISTRATIV hotărârea CLM vizând PARCUL EMINESCU

Prefectura ATACĂ în CONTENCIOS ADMINISTRATIV hotărârea CLM vizând PARCUL EMINESCU

Instituţia Prefectului a anunţat astăzi că va ataca luni, 26 ianuarie 2015, în contencios administrativ Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 201/2014, pe motivul includerii unor amendamente ilegale la Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (PUZCP).

„Motivul principal al atacării în contencios administrativ îl reprezintă modificările aduse prin amendamente, care nu au fost supuse avizării la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, informează Instituţia Prefectului.

Practic, prin aceste amendamente, maşina de vot din Consiliul Local Municipal a oferit premizele transformării Parcului Eminescu în parcare.

Situaţia a fost sesizată de societatea civilă din Arad, care a cerut Prefecturii atacarea în instanţa de contencios administrativ a respectivei hotărâri.

„Adoptarea ilegală, de către CLM Arad, a amendamentelor la Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (PUZCP), în ședința din 17.07.2014, este premiza transformării parcului Eminescu în parcare. Modificând Planul Urbanistic, fără acordul proiectantului care l-a elaborat și semnat, Consiliul Local a comis un fals, semnătura proiectantului și avizele instituțiilor statului fiind valabile pe o formă anterioară și nu pe cea modificată. S-a creat astfel cadrul realizării de investiții prin eludarea completă a procesului de avizare”, precizează reprezentanţii grupului „Salvaţi Parcul Eminescu”.

Aceştia arată că, în problemele de urbanism, legiuitorul permite consiliului local să se pronunțe doar prin adoptarea de planuri urbanistice întocmite de proiectanți autorizați și avizate de organele Statului Român: „Metodologia de avizare a PUZ elaborată de Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului (Ordin MLPAT 176/2000) prevede că după obținerea tuturor avizelor pe proiectul PUZCP, numitul minister pune avizul final și, cităm, „returnează documentația, vizată spre neschimbare”. Modificarea PUZCP se putea face doar prin reluare procesului de proiectare și avizare”.

În plus, membrii grupuli de iniţiativă au cerut întrunirea CLM Arad pentru a adopta o hotărâre prin care să elimine amendamentele mai sus menționate și să repună Hotărârea 201/2014 în condiția de legalitate. De asemenea, au cerut şi anularea licitației pentru Studiul de Fezabilitate în cauză. Dacă aceaste cereri nu vor fi îndeplinite vom intensifica protestul nostru și vom organiza un nou miting în 7 februarie 2015”, ameninţă grupul de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu”, susţinut de Alternativa Civică, Asociația Pro Urbe, Mișcarea Arădeană, Respiră Verde, Galeria Oldart, Centrul pentru Studii și Inițiativă Civică, Asociația „Miloș Cristea”, Asociația Krysallis, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad şi ULAL Arad.

  1. Bravo Prefectura, altfel după STADIOANE vor urma PARCURILE! Păcat că nu-și pune primarul competența în slujba altor obiective precum: readucerea STAȚIILOR de TRAMVAI de la PODGORIA, UTA și BOUL ROȘU în locuri PRACTICE și UTILE pentru călători (cum ar fi în Sensurile giratorii), nu să dureze 5 minute și 4 traversări ajungerea de la o stație la alta! Se vede că NIMENI din conducerea orașului sau măcar a CTP nu circulă cu tramvaiul!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.