Premieră în vestul țării: Campionat național de triatlon la Ghioroc

Premieră în vestul țării: Campionat național de triatlon la Ghioroc

Peste 200 de sportivi din toată țara vor fi prezenți, sâmbătă, la Ghioroc, la Triatlonul Proactivi, competiție care, în premieră pentru Arad și vestul țării, a primit statutul de campionat național de triatlon.

Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a III-a ediție, este organizat în parteneriat cu Federația Română de Triatlon, primăria Ghioroc și Consiliul Judeţean Arad de cunoscutul sportiv arădean Sorin Mâneran și echipa Proactivi pentru Viitor: Mircea Crișan, Mircea Pința și Constantin Mâneran.

„Din păcate, anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, Aradul a avut mai puține evenimente. Mă bucur că reintrăm în această zonă sportivă și că Aradul este gazda unui campionat național de triatlon. Îi  mulțumesc lui Sorin și echipei pentru efortul depus astfel încât acest eveniment să continue și sunt convins că interesul va fi unul crescut”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

La rândul său, sportivul Sorin Mâneran a făcut o serie de precizări referitoare la regulile pe care sportivii trebuie să le respecte: ,,Pentru a evita apariția oricăror probleme de sănătate, am decis că purtarea măștii va fi obligatorie până când se va da start întrecerii. Vom avea reguli stricte pentru fiecare probă, astfel încât să respectăm distanțarea fizică și să protejăm sănătatea fiecărui concurent. Vom recompensa financiar primii trei clasați, iar cei care vor ocupa pozițiile 4-10 vor primi premii în produse, valoarea totală fiind de 5.000 de euro. Vom avea o ședință tehnică vineri după-amiază și una sâmbătă dimineață și sperăm că aceste noi reguli și reglementări vor fi înțelese și respectate de toți cei prezenți”, a precizat Sorin Mâneran.

Primarul localității Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a subliniat că administraţia locală este implicată în buna desfășurare a acestei competiții și i-a asigurat pe membrii Asociației Proactivi pentru Viitor de întreg sprijinul său: ,,Anul acesta avem o premieră: suntem gazdele campionatului național de triatlon și suntem mândri că Ghiorocul a obținut un loc important pe harta evenimentelor sportive”, a conchis primarul Corneliu Popi-Morodan.

Echipa Proactivi mulțumește celor care au fost alături în organizarea evenimentului și le dorește succes participanților. Echipa mizează din partea tuturor pe un comportament adecvat și adaptat acestei perioade mai speciale.

Detalii suplimentare pot fi accesate pe pagina http://proactivi.eu/evenimente-ro/

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.