NEWS ALERT/ Medicii sunt ÎNGROZIȚI: Nevoiți să ALEAGĂ între pacienți pentru INTUBARE! Numai UNA din două persoane va SUPRAVIEȚUI

NEWS ALERT/ Medicii sunt ÎNGROZIȚI: Nevoiți să ALEAGĂ între pacienți pentru INTUBARE! Numai UNA din două persoane va SUPRAVIEȚUI

Creșterea alarmantă a numărului cazurilor de infectare cu SARS – CoV – 2 provoacă îngrijorare în rândul cadrelor medicale.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicii se tem că sistemul sanitar din România va fi în scurtă vreme supus „la un stres maxim”, astfel încât vor fi nevoiți să aleagă între un pacient sau altul pentru intubare. Ceea ce înseamnă că, în aceste cazuri, numai una din două persoane va supraviețui.

„Dacă ajung să am toate paturile de terapie intensivă ocupate, vom ajunge la poveștile adevărate pe care le-am auzit din alte părți, în care ai doi bolnavi pe un ventilator, sau să alegi între un bolnav și altul pe cine intubezi, pe cine ventilezi. Noi nu vrem să ajungem la asta”, a declarat Raed Arafat, miercuri seara, la un post TV.

În prezent, sistemul medical se apropie de capacitatea maximă, care a și fost atinsă, de altfel, în unele zone, astfel încât pacienții cu Covid – 19 au fost transferați cu elicopterele la alte spitale mai puțin solicitate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.