Premieră națională la Arad unde a avut loc prima dublă donare simultană de plasmă convalescentă

Premieră națională la Arad unde a avut loc prima dublă donare simultană  de plasmă convalescentă

Premieră națională la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad unde un cuplu a donat concomitent plasmă convalescentă.

La Centrul de Transfuzie Sanguină Arad a avut loc luni prima dublă donare simultană (soț-soție) de plasmă convalescentă din România. Monica și Vasile Costea, care au trecut printr-o formă moderată de COVID-19, au decis să doneze pentru a face un bine semenilor lor.

„Inedita donare a fost posibilă datorită faptului că la Arad a fost instalat zilele trecute cel de-al doilea echipament de plasmafereză oferit de noi tot gratuit, pe lângă cel mutat aici după refuzul celor de la CTS Timișoara. Chiar era nevoie de acest al doilea echipament, fiindcă Aradul e unul dintre cele mai performante județe din România în ceea ce privește recoltarea de plasmă convalescentă. Conform datelor statistice, CTS Arad are cel mai mare număr de donatori raportat la fiecare 100 de pacienți COVID-19 confirmați, ceea ce înseamnă o foarte bună mobilizare a specialiștilor arădeni pentru stimularea donării în județ”, a precizat Florin Hozoc, reprezentantul Besmax Pharma Distribution.

În fotografia care ilustrează articolul îi puteți vedea pe cei doi soți donând concomitent (sunt cei din lateralele imaginii, lângă aparatele de plasmafereză) plasmă convalescentă.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.