PREMIERĂ pentru un președinte american: Barack Obama, pe coperta REVISTEI GAY „Out”

PREMIERĂ pentru un președinte american: Barack Obama, pe coperta REVISTEI GAY „Out”

În premieră pentru un președinte american, Barack Obama apare pe coperta revistei gay „Out”. Printr-o fotografie alb-negru publicația îi aduce un omagiu sub titlul: „Președintele nostru – aliat, erou, legendă”.

obama out

„Da, mai sunt multe de făcut (…) dar indiferent cum este abordat acest dosar, președintele și administrația sa au permis o schimbare extraordinară în viața persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transsexuale americane. Pentru cineva care la început părea evaziv — chiar jenat — asupra acestui subiect, evoluția președintelui Obama privind căsătoria pentru toți este un lucru care merită tot respectul”, scrie revista pentru a-și justifica alegerea.

Curtea Supremă a SUA a legiferat în luna iunie căsătoria pentru cuplurile gay în întreaga țară, o decizie istorică obținută după mai mulți ani de dezbateri publice.

Mulți sunt cei care au ajutat ca această decizie să fie luată, într-un final „dar este incontestabil că fără angajamentul activ al celui de-al 44-lea președinte al SUA, am fi încă pe cale de a încerca să înfăptuim acest vis”, conchide publicația „Out”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.