Investitorii austrieci interesați de piața arădeană

Investitorii austrieci interesați de piața arădeană

Consilierul economic al Ambasadei Austriei la București, Rodolf Lukavsky, însoțit de Daniel Marcu, director general al Ecoplus International Romania GmbH, a vizitat sediul CCIA, unde s-a întâlnit cu Tiberiu Ciul, directorul general al Camerei arădene.

Cu această ocazie, s-au purtat discuții vizând o colaborare în vederea identificării de parteneri de afaceri, dar și pentru promovarea investițiilor austriece în această parte a țării. Având în vedere manifestările dedicate la Arad Zilelor Culturii Austriece, s-a constatat că există o adevărată punte de legătură între România și Austria atât din punct de vedere cultural cât și al business-ului. Investitorii români sunt interesați de accesarea de informații privind domeniul de afaceri și posibilitatea de a intra pe piața austriacă.

O cooperare economică româno-austriacă ar putea fi dezvoltată în domenii cum ar fi elaborarea de proiecte în industria de petrol, gaze şi petrochimie, transferul tehnologic, construcțiile și agricultura reprezentând de asemenea interes pentru delegația austriacă. Oaspeții s-au mai arătat preocupați de proiecte în domeniul infrastructurii comunale dar și de manifestările expoziționale organizate la Arad de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. De asemenea, există interes pentru participarea firmelor austriece la târgul ConfortConstruct.

„A fost o întâlnire deosebit de utilă, care a vizat stabilirea de relații de colaborare economică româno-austriece în domenii de interes reciproc. Am evidențiat deja câteva căi concrete pentru cooperarea viitoare, existând interes atât din partea firmelor austriece să-și dezvolte afacerile în zonă cât și pentru firmele românești care caută căi de a intra cu afaceri pe piața austriacă”, a declarat Tiberiu Ciul, director general al Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.