Premierul Cioloș cere publicarea contractelor de deszăpezire

Premierul Cioloș cere publicarea contractelor de deszăpezire
Premierul Dacian Cioloş a solicitat efectuarea de verificări în privința modului în care autoritățile județene s-au pregătit pentru iarnă, precizând că doreşte transparenţă maximă în publicarea contractelor de deszăpezire din partea tuturor instituţiilor care administrează drumuri publice.
„Am cerut miniștrilor de resort să pregătească în cadrul Comitetului pentru pregătiri de iarnă, să înceapă verificarea modului în care instituțiile statului abilitate s-au pregătit pentru iarnă, în domeniul transportului mai ales. V-aș ruga la Interne să verificați dacă sunt stocuri suficiente de materiale antiderapante și să controlați administratorii de drum care nu respectă normele în vigoare atunci când apar probleme”, a declarat premierul Dacian Cioloș în ședința de guvern de miercuri.

„Înțeleg că avem încă tronsoane de autostrăzi și de drumuri naționale fără contracte de deszăpezire, mai exact, din datele pe care le am, doar în 26 de județe există aceste contracte. În 15 județe contractele se află în diverse stadii. V-aș ruga să urmăriți modul în care se derulează finalizarea acestor contracte. L-aș ruga și pe domnul vicepremier Dâncu să se asigure că autoritățile locale sunt în focurile pregătirii pentru iarnă. Să urgentăm încheierea acestor contracte”, a mai declarat Cioloș.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.