Premierul ÎL AMENINȚĂ pe Președinte cu SUSPENDAREA: Nimeni nu îl va mai apăra de data asta!

Premierul ÎL AMENINȚĂ pe Președinte cu SUSPENDAREA: Nimeni nu îl va mai apăra de data asta!

Premierul Victor Ponta este hotărât să declanșeze procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu dacă Curtea Constituţională va decide că nu poate face campanie electorală, dar acesta continuă astfel de acţiuni. Șeful Guvernului susține că, de data aceasta, niciun partener european nu îl va mai apăra pe Băsescu.

„Dacă Curtea Constituţională va decide, pe 21, ceea ce sincer cred că ar fi de bun simţ şi constituţional, şi anume că preşedintele României nu are voie să participe activ în campanie electorală, iar după această decizie Traian Băsescu continuă să facă campanie electorală, a doua zi – eu vorbesc ca lider PSD – evident că vom depune cererea de suspendare. Dacă nu respectă decizia Curţii, nu doar că vom declanşa procedura de suspendare, dar vă garantez că, de data asta, niciun partener european, mă rog, o să fie nişte intelectuali de-ai domnului Băsescu care să ţipe, dar nu-l va apăra absolut nimeni”, a precizat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că a depus sesizarea la Curtea Constituțională pentru a fi stabilite nişte reguli clare în domeniu, iar Băsescu să reprezinte un panou cu norme de „Aşa nu!” pentru viitori demnitari.

„Să îți pui un trening, probabil adus pe contrabandă de la turci, în ciorapi şi cu un tricou şi aşa, cocârjat, să stai lângă o doamnă cu un tricou. Eu nu mă aştept ca, indiferent care va fi decizia Curţii, Băsescu să devină deodată, la bătrâneţe, în ultimele luni, un preşedinte serios. Nu va fi, tot un preşedinte iresponsabil, inconştient. Eu mă aştept, însă – şi acesta a fost sensul în care am făcut sesizarea la Curtea Constituţională – să stabilim nişte reguli, care altfel erau implicite şi respectate şi de Ion Iliescu, şi de Emil Constantinescu, nişte reguli de bun-simţ pentru viitorul preşedinte, prim-ministru, demnitari”, a arătat Ponta.

Sesizarea a fost depusă de premier după ce Traian Băsescu, purtând un tricou cu inscripţia „Vote for PMP” şi cu sigla acestei formaţiuni, a apărut într-o serie de fotografii realizate la malul mării, alături de lideri ai Partidului Mişcarea Populară, imaginile fiind postate pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.