Presiuni din partea Rusiei: Moscova HOTĂRÂTĂ să riposteze faţă de statele care ÎȘI ÎNCHID SPAȚIUL AERIAN

Presiuni din partea Rusiei: Moscova HOTĂRÂTĂ să riposteze faţă de statele care ÎȘI ÎNCHID SPAȚIUL AERIAN

Șeful comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei Aleksei Puşkov, a declarat luni că orice stat care adoptă măsuri ostile faţă de Rusia, îndeosebi închiderea spaţiului său aerian pentru avioanele ruseşti, trebuie să se aștepte la riposte.

„Orice stat care realizează acţiuni ostile faţă de Rusia trebuie să fie conştient că va putea face obiectul unei riposte de aceeaşi natură. Adică dacă noi avem impresia că Rusia suferă în prezent presiuni, în special prin interdicţia zborurilor avioanelor guvernamentale, este timpul să arătăm că suntem capabili să ripostăm”, a declarat Puşkov pentru agenţia rusă RIA Novosti.

Declarația survine după ce sâmbătă, România şi Ucraina şi-au închis spaţiul aerian pentru un avion guvernamental rus care îl avea la bord pe ministrul Culturii Vladimir Medinsko şi un grup de deputaţi, printre care și şeful comitetului pentru CSI (Comunitatea Statelor Independente) din cadrul Dumei, Leonid Sluţki, vizat de sancţiunile UE.

Delegaţia care l-a însoţit pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin în Transnistria a sosit sâmbătă seara la Moscova cu un avion de linie, după ce autorităţile de la Kiev ar fi interzis tranzitarea spaţiului aerian al Ucrainei de către avionului lui Rogozin.

El a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.

  1. NOUA POLITICA 13 mai, 2014, 1:26 pm

    Pai nu ne trebuie riposta mai mare,decat sa ne dubleze pretul la gaze……

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.