Președintele CCIA: CFR Călători cumpără trenuri din străinătate, deși la Arad se fabrică vagoane performante și mult mai avantajoase

Președintele CCIA: CFR Călători cumpără trenuri din străinătate, deși la Arad se fabrică vagoane performante și mult mai avantajoase

Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, acuză CFR Călători că achiziționează trenuri din străinătate, deși la Arad se fabrică vagoane performante și mult mai avantajoase ca raport preț-calitate.

Seculici, care între altele a fost inclusiv vicepremier al României, laudă vagoanele performante fabricate la Arad, exprimându-și regretul că acestea nu sunt cumpărate de operatorul de stat.

„Transcarpatica, un tren produs 90% la Arad, la uzina domnului Valer Blidar, este trenul cel mai confortabil care transportă călătorii din vestul țării în Capitală.
Printre facilități sunt cabine de duș, serviciu de cabină, vagoane de dormitor de nivel european. Integrarea biletelor pe platforma de pe care se pot cumpăra tichete de călătorie pentru marii operatori naționali este un mare beneficiu în primul rând pentru călători, care vor putea dobândi astfel servicii de calitate mai bună într-un mod mult mai accesibil.
Îl felicit încă o dată pe dl. Blidar pentru performanțele sale și nu pot să nu îmi exprim regretul că, în continuare, CFR Călători continuă să cumpere trenuri din străinătate, când la Arad se fabrică vagoane performante și mult mai avantajoase ca raport preț-calitate!”
, a afirmat Gheorghe Seculici.

  1. Sunteți chiar neinformați la faza asta
    Astra trans carpatic are trenuri de tip DSB IC2
    Nu sunt produse în Romania, ci în țările de jos .

    Raspunde
    • Plus ca ASTRA Arad NU a participat la licitatie!

      Raspunde
      • nu li sa permis sa liciteze.nici nu au fost anunțați

        Raspunde
      • Ba eu im8 aduc aminte ca au participat, împreună cu o companie chinezeasca. Plus dvs comparați mere cu pere. Vagoanele moderne de care spuneți, au nevoie și de tracțiune. Poza din articol, este a unei rame diesel cumpărată de la danezi (SH), la preț de dumping deoarece acest model era tras pe dreapta din varii motive economice și chiar și de siguranță în trafic. Achiziția nou făcută de ARF, presupune rame electrice de la Alstom (deci nu mai ai nevoie și de locomotiva)

        Raspunde
    • Te-ai trezit si tu vorbind. Ce se vede in imaginea de la inceputul articolului este doar una dintre variantele produse la Arad. Aceste modele de tren au ajuns in tarile de jos si in Brazilia.

      Raspunde
    • Noi Românii facem trenuri pentru afară și tot noi le cumpărăm pe ale lor uzate………….. Am ajuns groapa de gunoi 😭

      Raspunde
  2. Seculici care se viseaza candidat a vorbit ce l-a dus capul.

    Raspunde
    • Da , asae asta e rama SH, cum a spus altcineva . Vagoanele , sunt într-adevăr f bune și tot confortul . Dar dacă nu ai locomotive , că se fabrică la Craiova ptr țările scandinave , cu ce sa le tractezi? Hai sa vedem realitatea . Vă spun că sunt din sistem și știu ce vorbesc

      Raspunde
  3. Da ! Dar Sofronic construiește rame electrice ! Pe aceste de ce guvernați care își bate joc de români nu le cumpăra.

    Raspunde
    • e o intrebare buna! sau poate nu s-au inscris la licitatie.

      Raspunde
    • La Craiova sun produse locomotive electrice Softronic ( ar putea tracta vagoane de la Astra) pe ca re le importa Suedia, la ei sunt bune, pentru România se pare ca nu, rămânem cu vechiturile, firmele străine au pârghii foarte puternice, nu rezolva nici ei mereu cu șpaga.

      Raspunde
    • Dacă la procedura de licitație nu sau prezentat… Nu ai cum sa le cumperi. Sunt sigur că dacă le cumpărau de la Craiova erau alte nemulțumiri. De altfel vezi și tramvaiele din București. Care au fost cumpărate de la Arad. Și au venit cu 4usi in loc de 5 și cu multe alte probleme

      Raspunde
  4. Sunt zone unde se circulă pe calea ferată…la ora actuala..cu automotoare vechi de mai bine de 50 de ani..și care nu mai sunt acceptate pentru verificare in anumite depo-uri..

    Raspunde
  5. Vagoanele de la Arad sunt cele mai bune din lume.Recunosc și americanii de la Trinity.

    Raspunde
  6. De luat aminte:
    Ce s-ar face Grindeanu fara oltenii care ar lucra la Craiova daca cfr cumpara locomotive de la softronic si vagoane de la Astra?
    Va spun eu; ar scadea preturile la duplexurile construite de sotie si cumnata .

    Raspunde
  7. Astra nu da șpagă !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.