Președintele Comitetului Regiunilor Europene, în vizită la Arad

Președintele Comitetului Regiunilor Europene, în vizită la Arad

Președintele Comitetului Regiunilor Europene, Markku Markkula a fost prezent în municipiul Arad, vineri, în data de 24 iunie 2016.

Potrivit unei informări dată publicității de către Primărie, în cadrul vizitei, s-a întâlnit cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă și cu președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În programul vizitei a fost prevăzută prezentarea Colegiului Național „Moise Nicoară”, reabilitat de municipalitate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2007-2013, precum și vizite la cele două universități arădene.

„Motivul principal petru care suntem aici este să vedem ce s-a realizat, pentru că au fost progrese enorme în regiune, iar restul UE trebuie să conștientizeze aceste lucruri raportat la noile condiții cu care se confruntă UE. Rolul meu este să reprezint toate orașele și regiunile UE, avem 350 de membri. Noua strategie de dezvoltare regională este bazată pe stimularea spiritului antreprenorial, pe crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Markku Markkula în timpul vizitei de la Primăria municipiului Arad.

De asemenea, el a vorbit și despre Brexit: Este o chestiune importantă, mă așteptam ca majoritatea să voteze altfel, dar aceasta este realitatea, acesta este rezultatul, trebuie să depășim situația. Dacă britanicii vor să iasă din UE vor ieși, negocierile de ieșire vor dura poate doi ani, dar am dori ca Europa să nu acorde exces de atenție acestei teme, avem nevoie să ne concentrăm pe investiții strategice și crearea de locuri de muncă, să fim toți mai uniți și mai concentrați pe construcția proiectului nostru european, de asta avem nevoie: locuri noi de muncă, o nouă creștere economică, locuri de muncă pentru tineri. Și o colaborare mai srânsă bazată pe valorile noastre europene: libertate, deschidere, solidaritate.”

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.