Președintele Klaus Iohannis CERE DEMISIA lui Victor Ponta. Replica Premierului!

Președintele Klaus Iohannis CERE DEMISIA lui Victor Ponta. Replica Premierului!

Președintele Klaus Iohannis a cerut demisia premierului Victor Ponta după ce acesta a fost înștiințat că este urmărit penal în dosarul lui Dan Șova. În replică, premierul a anunțat pe pagina sa de Facebook, că doar Parlamentul îl poate demite.

„Astăzi, DNA a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situație imposibilă ca premierul României să fie învinuit pentru fapte penale. Nu cred că este de dorit ca România să treacă printr-o criză politică. Având în vedere acest fapt îi solicit demisia premierului Victor Ponta. I-am comunicat aceste lucruri într-o discuție de câteva minute pe care am avut-o cu premierul. Vă mulțumesc”,  a spus Klaus Iohannis.

La scurt timp, Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook un scurt mesaj în care a precizat că doar Parlamentul poate să îl demită.

„Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demită! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți!”, a scris Ponta pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală de DNA, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni) în dosarul lui Dan Șova.

Acuzațiile sunt din perioada în care Ponta era avocat. În aceeași cauză procurorii au mai dispus și urmărirea penală pe numele lui Ponta, pentru conflict de interese, după ce l-a numit pe Șova ministru, acuzațiile fiind de această dată, din perioada în care Ponta a fost premier. Procurorii DNA au anunțat că vor demara procedurile de încuviințare a ridicării imunității lui Victor Ponta, aferentă funcției de deputat. Numele lui Victor Ponta apare în dosarul lui Șova, după ce premierul României a devenit unul dintre cei patru parteneri seniori ai casei de avocatură Şova şi Asociaţii în septembrie 2007.

  1. Ăsta cere de multă vreme. Într-un final poate că românii i-o vor da. Pe spate.ȘI aia din mijloc va purta semnătura lui Crin Antonescu.. C ade la profesor la profesor. ÎN CANȚELARIE OF COURSE.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.