Presiuni pentru deblocarea unor lucrări care creează prejudicii pentru sute de familii din Arad

Presiuni pentru deblocarea unor lucrări care creează prejudicii pentru sute de familii din Arad

O lucrare cu multe probleme, întârzieri și foarte mult disconfort creat sutor de persoane este în atenția autorităților care încearcă să facă presiuni asupra constructorului pentru a-și duce la bun sfârșit treaba.

Este vorba despre lucrarea de reabilitare termică a unui bloc cu peste 140 de apartamente situat, în plin centrul Aradului, pe Bulevardul Revoluției. Viceprimarul Lazăr Faur s-a deplasat la fața locului. De față au fost și cetățenii nemulțumiți care s-au confruntat cu constructorul.

„Este un bloc mare, cu 146 de apartamente, la care facem reabilitare termică, refacerea fațadelor, acoperișului, lucrări de termoizolație și înlocuirea acoperișului, în valoare de 3,5 milioane de lei. Lucrarea a început în octombrie 2020 și trebuia, cu toate prelungirile de rigoare să fie finalizată până în martie anul acesta. Este cel mai problematic șantier din cele 20 deschise, pentru că aici constructorul nu reușește să se mobilizeze. Sunt total nemulțumit, am avut nenumărate întâlniri, acordăm penalizări pentru că s-au realizat doar jumătate din lucrări. Mă mir că oamenii mai rezistă, în decembrie erau cu balcoanele descoperite. Geamurile sunt neconforme, un subcontractor al firmei nu își face treaba pe partea de tâmplărie. Următorul pas este să mergem cu locatarii la această firmă. Mă aștept la altă formă de mobilizare și responsabilizare, să nu îi mai ținem pe oamenii de aici într-o situație de acest fel. Lângă bloc, o altă firmă lucrează la reabilitări pentru CET și sunt probleme și aici cu privire la mobilizarea muncitorilor”, a declarat viceprimarul Aradului Lazăr Faur.

Ferestre puse de patru ori, infiltrații de ploaie în apartamente, schele la geamuri de ani de zile sunt doar câteva dintre realitățile de pe șantier. Confruntat cu problemele și pus față în față cu cetățenii, constructorul a spus că are o decizie de luat și că fie va rezilia contractul asumându-și consecințele, fie va finaliza lucrările până în toamnă.

Autoritățile au promis că vor fi în continuare prezente pe șantier până când problemele cetățenilor vor fi rezolvate.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.